Тачи у Тирани: Никада неће доћи до размене територија са Србијом

НА СКУПУ ШИПТАРСКЕ ДИЈАСПОРЕ: „НИ ЦЕНТИМЕТАР ТЕРИТОРИЈЕ КОСОВА НЕ МОЖЕ БИТИ ТАКНУТ“

* Хашим ТАЧИ у Тирани изјавио и да је он "протерао са Косова" Харадинајевог пријатеља Милана Радоичића, а  приштинска "Газета експрес" наводи да он један ранији службени пријем у кабинету Рамуша Харадинаја за Милана Радоичића као представника Српске листе сада користи у политичкој борби против премијера Косова, као једног од најгласнијих против идеје о корекцији граница, размене територија и поделе Косова

__________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК шиптарског самопроглашеног Косова Хашим Тачи тврди да неће бити размене територије са Србијом.

         Он је данас у Тирани рекао да се размена територије са Србијом никада неће догодити, јавила је новинска агенција АП.

         "Ни центиметар територије /самопроглашеног/ Косова не може бити такнуто", упозорио је Тачи.

         АП подсећа да је Тачи прошле године предложио "корекцију граница", према којој би самопроглашено Косово добило Прешевску долину на југу Србије, а да Приштина не да ништа Београду.

         Агенција напомиње да Тачи није објаснио како би то прихватила Србија.

         Из Европске уније поручили су да Србија и самопроглашено Косово морају да нормализују односе, како би имали шансу да се придруже блоку.

         АП наводи да су поједини званичници Србије и „Косова“ предложили размену територије, у коју би била укључена Прешевска долина на југу Србије и северни дио Косовске Митровице на Косову и Метохији.

         Тачи је, иначе, у Тирани изјавио и да је он "протерао са Косова" Милана Радоичића.

         "О подели Косова преувеличавањем оваквих тема, данас говоре они који су помогли Милошевићу, или су пријатељи Радоичића, којег сам протерао са Косова", истакао је Тачи у говору на самиту албанске дијаспоре у Тирани.

         Ранији службени пријем у кабинету Рамуша Харадинаја за Милана Радоичића као представника Српске листе, Тачи сада користи у политичкој борби против премијера Косова, као једног од најгласнијих против идеје о корекцији граница, размене територија и подела Косова, пише приштинска "Газета експрес".

         Тачи је за Харадинаја навео да је пријатељ Милана Радоичића, функционера Српске листе, преноси лист.

         У говору одржаном у Тирани на самиту албанске дијаспоре, Тачи је рекао да "о подели говори пријатељ Милана Радоичића из Српске листе", пише лист.

         Српска листа: Тачијева изјава доказ

          да је процес Радоичићу политички

         Српска листа оценила је да је последња изјава косовског председника Хашима Тачија "јавно и отворено признање да је процeс против Радоичића политички прогон".

         "То је и признање да је линч и покушај убиства нашег потпредседника приликом упада у његов породични дом у Косовској Митровици новембра прошле године организован зарад политичких интереса Хашима Тачија а не на основу било каквих доказа о наводној умешаности господина Радоичића у монструозно убиство Оливера Ивановића", истиче се у саопштењу Српске листе.

         Та странка оцењује и да је Тачијева изјава потврдила истину "о невиности и лажним оптужбама против господина Радоичића, чије име су покушали да укаљају Хашим Тачи и поједини Срби из његовог канабета, попут Раде Трајковић, или представника квази опозиције у Београду".

          "Српска листа никада неће дозволити да било ко напада оне који бране Србе и Србију на Косову и Метохију, без обзира колико пара давали они који желе да окупирају север и протерају српски народ са својих огњишта, те зато понављамо подршку свом потпредседнику, али и ухапшенима Спасојевићу и Рошићу који се налазе без основа утамничени у подујевском казамату", закључује се у саопштењу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари