Тачи: У Паризу могући кораци ка финализацији споразума са Србијом у блиској будућности

ШИПТАР И У БРАТИСЛАВИ ГОВОРИО О РЕЦИПРОЧНОМ ПРИЗНАЊУ БЕЗ ГРАНИЦА ДУЖ ЕТНИЧКИХ ЛИНИЈА

          ПРЕДСЕДНИК шиптарског  Косова Хашим Тачи оценио је у Братислави да коначни споразум треба да затвори сва отворена питања у односима Косова и Србије, да је сада криза због понашања Србије.

         "Наравно, без граница дуж етничких линија, и то ће се окончати реципрочним признањем. Знам да ће један такав споразум донети више мира и стабилности на Западном Балкану, допринеће и признању Косова од стране пет чланица ЕУ које нису признале Косово, али ће и отворити пут чланства у НАТО, ЕУ и УН", казао је Тачи, а преноси радио Слободна Европа.

         Рекао је да се дијалог не може наставити "уколико се он условљава", те истакао да је такса била резултат "агресивног понашања Србије, посебно када је у питању чланство Косова у УНЕСКО и Интерполу".

         Тачи је додао да је условљавање дијалога само "изговор како се дијалог не би наставио".

         "Надам се да ћемо наредних недеља створити позитивне околности за превазилажење ових сметњи, како би се наставио дијалог, а самит у Паризу може бити права могућност да се дијалог настави конкретним корацима ка финализацији споразума у блиској будућности. Циљ је већи од сметњи са којима се суочавамо", рекао је.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари