Тачи Рами: Брини и о Косову, тек кад смо га ослободили – схватио сам да је уједињење немогуће

ИЗ ХАШКОГ ЗАТВОРА ЧЕСТИТАО МУ ПОБЕДУ НА ПАРЛАМЕНТАРНИМ ИЗБОРИМА

* „Када су могућности биле ограничене, борио сам се за Косово као државу - понос свог живота. Трудио сам се за Косово, али и погрешио - једном ентузијазмом идеалисте, а касније ароганцијом владара

_______________________________________________

       БИВШИ председник шиптарских привремених институција у Приштини Хашим Тачи, који се тренутно налази у затвору Хашког трибунала где му се суди за злочине против човечности, честитао је премијеру Албаније Едију Рами победу на парламентарним изборима.

       Рама је то објавио на свом Фејсбуку, наводећи да му је Тачи поручио да поред Албаније брине и о Косову и да се увек борио за уједињење с Албанијом.

       „Тек када је Косово ослобођено, схватили смо да је уједињење било далеко и немогуће. Такође сам се борио за овај идеал с Косовом унутар Албаније. Када су могућности биле ограничене, борио сам се за Косово као државу - понос свог живота. Трудио сам се за Косово, али и погријешио - једном ентузијазмом идеалисте, а касније ароганцијом владара", написао је Тачи.

       Додао је да није погрешио једино по питању Раме који му је увек давао подршку.

       "Желим вам да и даље дајете све од своје душе за Албанију. То је зато што чак и када у дане када сунчева светлост не продире кроз затворене зидове ћелије, сунце загреје моје срце само када су Албанија и Косово добро", закључио је Тачи.

       Рама је у уторак прогласио победу на изборима у Албанији на којима је, према прелиминарним резултатима, освојио 74 од 140 мандата у парламенту.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари