Тачи: Приштина неће дозволити Србији да условљава дијалог

ПРИЗНАО ШИПТАР ДА БЕЗ УКИДАЊА ТАКСИ НЕЋЕ БИТИ НАСТАВКА ПРЕГОВОРА, А БЕЗ ЊИХ – НИ ВИЗА

* Признао и да је повећано кријумчарење српске робе на северу Косова: „Српска роба се уноси на Косово без обзира на таксу. Рради се о поновном паковању српских производа, било у Црној Гори, било у Македонији

___________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК шиптарског Косова Хашим Тачи изјавио је да Приштина неће дозволити Србији да условљава дијалог, да је Косово имало право да уведе таксе за увоз српске робе, али да не треба да буду превише ригорозна у кварењу односа са Сједињеним Америчким Државама, објавио је данас портал КоССев.

         Тачи је у интервјуу за Top Chanel рекао да је Косово испунило све критеријуме и стандарде за визну либерализацију, али да док су на снази таксе од 100 одсто за увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине неће бити визне либерализације.

         "Сада је одлука на Европској унији и што више они касне, неправда је још већа за народ Косова. Једна ствар је сигурна, да са таксом на снази неће бити виза (визне либерализације)", рекао је Тачи.

         Он је казао да се таксама наноси економска штета од неколико милиона евра, али је повећано кријумчарење српске робе на северу Косова.

         "Српска роба се уноси на Косово без обзира на таксу пошто се ради о поновном паковању српских производа, било у Црној Гори, било у Македонији", казао је Тачи.

         Према његовим речима, не постоји цена и разлог због којег би Косово угрозило партнерство са Сјединејним Америчким Државама.

         Додао је да су САД помогле Косову да буде слободно и независно, и сваки савет који је дошао из САД испоштовали смо.

          "И овај савет наравно биће испоштован, можда ће бити потребно мало више времена, али што раније завршимо, то боље", рекао је Тачи.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари