Тачи: Не долазим у Сарајево јер сам од Додика добио „понижавајући позив“

ОН БИ ПОЗИВ „РЕПУБЛИЦИ КОСОВО“, А НЕ НЕДЕФИНИСАНОМ СУБЈЕКТУ КОСОВО СА ФУСНОТОМ

         ПРЕДСЕДНИК самопроглашеног Косова Хашим Тачи неће присуствовати Самиту о сарадњи у југоисточној Европи (ЕЕЦП)у БиХ, јер је, како је навео, позив председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика понижавајући зато што Косово није третирано као друге државе-учеснице.

         "Упркос вољи и спремности да учествујем на СЕЕЦП, понижавајући позив садашњег председавајућег Председништва БиХ спречио ме да представљам Косово на овом састанку", написао је Тачи на Фејсбуку.

         Према његовим речима, Приштина је увек била спремна за добросуседске односе са БиХ и за узајамно признавање, преноси Танјуг.

         "Али, нажалост, наша воља се непрестано злоупотребљава, као што је то сада случај са организацијом СЕЕЦП из БиХ. Минимум који Косово захтјева за учешће на таквим форумима јесте једнак третман са другим земљама-учесницама", каже Тачи.

         У кабинету председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика раније је Срни речено да Председништво БиХ није на СЕЕЦП позвало никакву "Републику Косово", коју БиХ не признаје као државу, него недефинисани субјект Косово са фус нотом. 

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари