Тачи назвао Куртија „антиамериканцем“ који је у сталној контри према САД

НАГЛАСИО ДА „САВЕЗ СА СЈЕДИЊЕНИМ ДРЖАВАМА“ МОРА БИТИ СВЕТИЊА ЗА СВЕ ШИПТАРЕ

* Аљбин Курти је на ванредној седници Скупштине Косова* оптужио Тачија да је његов циљ да сломи  његову Владу како би несметано могао да потпише споразум са Србијом, који је, према његовим речима, већ договорен

___________________________________________________________________

        ШИПТАРСКИ председник у Приштини Хашим Тачи жестоко је извређао премијера Аљбина Куртија постом на Фејсбуку називајући га лажљивцем, кукавицом, антиамериканцем и незналицом.

        Према њему, Курти је „посвећен уништавању историјских савеза“ и додао да су његове изјаве о „тајним споразумима између Косова и Србије увредљиве и опасне за однос Косова са САД“.

        Тачи констатује да је Куртијево „против“ Сједињених Америчких држава „почело у време конференције у Рамбујеу“.

        Курти је, према њему, био „против Клинтонове администрације“, „чак и у Бечу, против Бушове администрације“, док је у процесу разграничења са Црном Гором био против „администрације Обама-Бајден“.

        „Чак и када Трампова администрација нуди међусобно признавање, Курти се опет противи. Куртијева једина константа је – бити на супротној страни од Америке. На супротној страни историје“, написао је Тачи.

        „Народ Косова има веру у Сједињене Државе. Савез са САД је светиња. Сви смо дужни да га штитимо“, написао је Тачи.

        Курти је на ванредној седници Скупштине Косова оптужио Тачија да је његов циљ да сломи Куртија и Владу на чијем је челу „како би несметано могао да потпише споразум са Србијом“, који је, према његовим речима, већ договорен.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари