Шиптарска „Платформа за дијалог“ искључује могућност разграничења

ХАРАДИНАЈ ПОНОВО ИЗГОВОРИО ДА ТАКСЕ ОСТАЈУ „ДОК СРБИЈА НЕ ПРИЗНА КОСОВО“

* Током састанка шефова преговарачке екипе Косова са председником, премијером и председником косовског парламента платформа добила безрезервну подршку. Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао потом новинарима да ни он ни Тачи нису портпароли Америке и да њој то није ни потребно на Косову

__________________________________________________________________________

         ПРЕГОВАРАЧКИ тим Косова усвојио је Платформу за дијалог са Србијом као једини званичан став Приштине о дијалогу.

         Најављено је да ће текст тог документа у петак бити предат Скупштини Косова која на првој наредној седници треба да га усвоји.

         Копредседавајући преговарачке екипе Шпенд Ахмети рекао је да је то званичан став Косова и да је у целости заснован на Уставу Косова.

         "Устав је јасан. Територијални интегритет и суверенитет Косова је гарантован Уставом. То је свима јасно а за нас је то законска обавеза", казао је Ахмети.

         Фатмир Љимај, који је такође копредседавајући преговарачке екипе, рекао је да је платформа заснована на Уставу, декларацији о независности Косова и одлуци Међународног суда правде.

         Током састанка шефова преговарачке екипе Косова са председником, премијером и председником косовског парламента платформа је добила безрезервну подршку.

         Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је новинарима послије тог састанка да ни он ни председник Хашим Тачи нису портпароли Америке и да њој то није ни потребно на Косову.

         "Америка говори сама, ни председник ни ја нисмо портпароли САД, они говоре сами", рекао је Харадинај.

         Он је оценио да је платформа "одржив документ принципа и ставова које Косово има у дијалогу".

         "Платформа произлази из Устава, обавезана је Уставом и штити Устав Косова", казао је Харадинај.

         Одговарајући на питање о могућем укидању таксе од 100 одсто на увоз робе из Србије и БиХ, Харадинај је рекао да није променио став и да ће таксе остати на снази док Србија не призна Косово.

          (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари