Приштина позвала `грађане Косова` да избегавају путовања кроз Србију

ТВРДИ ДА СЕ `ГРАЂАНИ КОСОВА` СТАЛНО ХАПСЕ, А ДА СУ НЕКИ И ФИЗИЧКИ И ПСИХИЧКИ ЗЛОСТАВЉАНИ

* Харадинајево министарство још и ппозвало Србију да коначно одустане од фашистичке праксе и да призна чињеницу да је она део европског континента, где је слобода кретања универзално право свих и поштује се без обзира на политичке циљеве

_______________________________________________________

         ПРИШТИНСКО шиптарско министарство спољних послова позвало је `грађане Косова` да привремено избегавају путовања кроз Србију.

         "Ово обавештење долази као резултат сталног хапшења грађана Косова од стране институција те земље, увек у фиктивним околностима. Један број њих је чак и физички и психички злостављан“, каже се у саопштењу.

         `Косовско министарство` је такође затражило од `грађана Косова` да покажу опрезност и разборитост ако не могу да избегну путовање кроз територију Србије.

         "У складу са институционалном и законском обавезом да информише јавност и да се стара о безбедности и интегритету сваког грађанина Косова, министарство спољних послова процењује да Србија више није територија која обезбеђује минималну сигурност за физички и правни интегритет њих и чланова њихових породица. Сходно томе, министарство иностраних послова и све институције су позвале и настављају да позивају институције Европске уније да се онемогући такво понашање, али нажалост до сада није било никаквог ефекта", каже се у саопштењу.

         У саопштењу се позива Србија да коначно одустане од "фашистичке праксе и да призна чињеницу да је она део европског континента, где је слобода кретања универзално право свих и поштује се без обзира на политичке циљеве".

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари