Одбијен Тачијев захтев да суд заседа о његовом захтеву да се брани са слободе

АДВОКАТ ХУПЕР: ОДЛУКА О ОДБИЈАЊУ ИМА 21 СТРАНИЦУ И ЈОШ 200 ДОКУМЕНАТА

* На статусној конференцији се расправљало о процесним питањима у вези са обелодањивањем доказа за предстојеће суђење Хашимо Тачију, Кадрију Весељију, Реџепу Сељимију и Јакупу Краснићију

________________________________________________________

       СПЕЦИЈАЛНИ суд за злочине терористичке тзв. ослободилачке војске Косова /ОВК/ одбио је захтев одбране једног од оптужених - Хашима Тачија - да буде одржано посебно заседање о питању његовог пуштања на слободу.

       Адвокат Хашима Тачија, Дејвид Хупер, изјавио је да је јутрос добио обиман одговор суда у вези са захтевом за пуштање на слободу његовог клијента.

       "Добио сам поднесак на 21 страну и са близу 200 страна докумената. Ми смо тражили посебно заседање о пуштању на слободу, али сте ви то одбили и зато све оно што смо хтели да вам кажемо усмено, сада морамо да се обратимо писменим путем и зато нам је потребно више времена за одговор на овај поднесак који је веома обиман", рекао је Хупер на статусној сједници специјалног суда у Хагу.

       Хупер је најавио да ће се након овог саслушања чути са Тачијем, и онда поново контактирати суд, са чиме се сагласио судија.

       Тужилаштво је навело да је у предвиђеном року доставило документацију о Хашиму Тачију и да ће то урадити данас и у случајевима других оптужених Јакуба Краснићија и Реџепа Сељимија, као и да се противе пуштању на слободу оптужених лидера ОВК.

       На статусној конференцији се расправљало о процесним питањима у вези са обелодањивањем доказа за предстојеће суђење Хашимо Тачију, Кадрију Весељију, Реџепу Сељимију и Јакупу Краснићију, као и о њиховом притвору.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари