Курти у Тузима био на величању Албаније, а Мило прогони „Тамо далеко“ и Георгиева

ПОБОРНИК ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ РАДО ВИЂЕН У ЦРНОЈ ГОРИ, А БЕЋКОВИЋ, АНТИЋ, РАКОВИЋ И МИРОВИЋ - НИСУ

* Индиректна претња ратом: „Ја сам лично против рата са Црном Гором, али ратови почињу тамо где постоји проблем са границом“

____________________________________________________________

        АЉБИН Курти, лидер косовског шиптарског Покрета Самоопредељење, који се „прославио“ србофобним ставовима и противљењем било каквим преговорима са Србијом, боравио је у Тузима, и присуствовао скупу на којем се величала Албанија и на којем су се вијориле албанске заставе.

        Информацију о угодном боравку у месту Тргаја на реци Цијевна, које се бар номинално још увек налази у Црној Гори, Курти је поделио са пријатељима на својој Фејсбук страници, истакавши да је 14. августа био гост код пријатеља на слави, а да је 15-тог био гост на манифестацији која, како преноси CdM, окупља житеље Малесије и дијаспоре.

        Овај истински посвећеник остварењу великоалбанског пројекта, недавно је саопштио да је извештај косовске Комисије за разграничење са Црном Гором увод у нови рат, наводи Борба.

         „Ја сам лично против рата са Црном Гором, али ратови почињу тамо где постоји проблем са границом“, запретио је Курти. 

        Ипак, као што се може видети на фотографијама које је објавила Борба, у Тузима се Курти осећао као „свој на своме“.

Аљбин Курти - у средини

        Наравно, као и много пута до сада, црногорске власти остале су неме на громогласне изливе албанског национализма, док их песма „Тамо далеко“ и стихови „Црна Гора и Србија - то је једна фамилија“ доводе до лудила. Најављене су и кривичне пријаве, а није искључено да режим крене и у хапшења. Али, кад су у питању албанске песме и гости са Косова* који јавно позивају на отимање црногорске територије, режим срамно ћути.

        Док је Курти радо виђен гост у Црној Гори, улазак у земљу је забрањен српским академицима, професорима и историчарима.

        Подсећања ради, управо је група косовских* посланика „Самоопредељења“ ушла на територију Црне Горе, и осам километара од граничне тачке поставила заставу Албаније како би симболично показала где је „права граница“, подсећа Борба.

        Да у албанском бирачком телу са симпатијама гледају на Куртија, потврдила је и његова посета албанској заједници у Детроиту, који важи за центар албанске дијаспоре из Црне Горе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари