Курти Тачија назвао корупционашем, а Chatam House га позвао да одржи предавање о „Косову“ и Балкану

ЛОНДОНСКИ КРАЉЕВСКИ ИНСТИТУТ ОПЕТ ПЕРЕ БИОГРАФИЈЕ КОРИСНИХ ЗЛИКОВАЦА

          ПРЕДСЕДНИК шиптарског Косова Хашим Тачи саопштио је да је позван да говори на институту Четам хаус (Chatam House) у Лондону.

          Он је на Фејсбуку објавио да ће говорити о политичкој ситуацији на Косову и региону, о дијалогу о нормализацији односа Косова и Србије, као и о евроатланској перспективи Косова.

          Четам хаус је Краљевски институт за међународне односе и водећи светски институт за политику са седиштем у Лондону.

          Институт укључује владе, приватни сектор, цивилно друштво и своје чланове у отворену дебату и приватне расправе о најзначајнијим догађајима у међународним пословима.

          А колико је лондонски институт уистину водећи и колико је чист и принципијелан – довољно добро је објаснио лидер приштинске опозиционе партије Самоопредељење Аљбин Курти.

          Он је затражио оставке председника и премијера „Косова“ - Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја – за које је рекао да их раздваја став о такси на робу из Србије, али да их уједињује корупција. Притом је најавио окупљања против њих широм Косова.

          Та окупљања против "лопова ПАН-а", како је назвао владајућу коалицију, имаће за циљ и иницијативу за изгласавање неповерења у Скупштини Косова.

          О Тачију и Харадинају је додатно рекао: „Оно што их уједињује је моћније од онога што их раздваја, пошто се држе заједно на власти. Захтевамо оставку и председника и премијера. Корупција, незапосленост и миграције расту, док инвестиције, продуктивност и образовање опадају. Незадовољство се повећава а стрпљење се смањује. Од сутра почињемо окупљања са грађанима, против лопова ПАН-а и за нове изборе", казао је Курти.

          Курти је казао да таксе треба да остану, али да актуелна влада мора да иде.

          Он је рекао да сада када председник Србије Александар Вучић условљава наставак дијалога укидањем таксе, тај порез не може бити укинут, али да не прихвата да се у име тог пореза легитимишу "изнуђивање и лоше управљање".

          "Као што учешће у ослободилачком рату није карта за послератну узурпацију, порез на робу у Србији не може бити улазница за крађу имовине и буџета на Косову", казао је Курти.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари