Курти: Преговори са Србијом не могу бити ни први ни други приоритет владе

ЛАЈЧАКУ ОБЈАСНИО ДА СУ ЗА ЊЕГОВУ ПАРТИЈУ ПРИОРИТЕТИ – ПРАВДА И ЗАПОШЉАВАЊЕ

        ПРЕДСЕДНИК шиптарског покрета Самоопредељење (ПС) Аљбин Курти је изјавио да дијалог са Србијом не може бити ни први ни други приоритет владе.

       После састанка са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирославом Лајчаком, Курти је рекао да не пориче важност дијалога са Србијом, али да он треба да буде добро припремљен и искрен.

       Рекао је да га је Лајчак информисао о процесу дијалога уопште.

       "Још једном сам објаснио да смо на овим изборима победили својим програмом правде и запошљавања, да смо у условима пандемије КОВИД-19 и да нисмо против дијалога, али желимо да је принципијелан и добро припремљен", рекао је Курти медијима после сусрета са Лајчаком.

       Курти је упитан да ли ће дијалог са Србијом бити први приоритет када он буде на челу Владе Косова.

       "То не може бити ни први ни други приоритет, јер су то правда и запошљавање. Не поричем значај дијалога такође за ЕУ, Косово и Србију и регион, али најважније је да је овај дијалог добро припремљен. Да буде искрен дијалог у којем нисмо под притиском времена, али смо посвећени суштини", рекао је Курти.

       Казао је да током састанка није било разговора о мапи ЕУ у којој је Косово приказано као део Србије.

       Лајчак ће се сутра ујутро састати са вршиоцем дужности председника Вјосом Османи, након којег је најављена конференција за медије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари