Курти: Од 15. марта постепено укидамо таксе, а од 1. априла потпуно – на три месеца

КАО УСЛОВЕ ПОСТАВИО: ДА БЕОГРАД УКИДА ТРГОВИНСКЕ БАРИЈЕРЕ И МАНЕ СЕ `ОТПРИЗНАВАЊА`

* Објавио: Уколико српска страна не одговори на наше захтеве, ће 15. јуна ћемо вратити тарифе у стопостотном износу

* ФАКТИ: Курти је амерички трбухозборац. Ово Србији преко њега сигнализирају и нуде Сједињене Државе. Харадинај је служио за другу врсту игре. Он је одрадио своје и зато је склоњен. Почиње залажење Србији иза леђа преко економије...

____________________________________________________________

        ШИПТАРСКИ премијер у Приштини Албин Курти објавио је да ће од 15 марта почети постепено укидање таксе на производе који се увозе из Србије и Босне и Херцеговине.

        "Прво, као знак добре воље и спремности за решавање економског спора са Србијом следеће недеље, 15 марта ћемо донети одлуку да се укину таксе на сировине увезене из Србије и Босне и Херцеговине", рекао је Курти на ванредној конференцији за медије.

        Истовремено, Србија треба да се обавеже да ће зауставити кампању против признавања независности Косова и такође да започне уклањање трговинских баријера.

        "Уколико српска страна покаже спремност и почне да уклања тарифне баријере, од 1. априла потпуно ћемо на рок од 90 дана укинути тарифу", рекао је он.

        Као треће, Курти је рекао како ЕУ веома цени одлуку владе да укине тарифу од 100 одсто и нуди визну либерализацију за грађане Косова* пре самита у Загребу 7. маја 2020.

        По његовим речима, у случају да се Србија не придржава обавезе отклањања баријера и не прекине кампању против независности, Косово* ће од 1. априла почети са применом мера реципроцитета, прво у области трговинских односа.

        Курти је закључио да уколико српска страна не одговори на ове захтеве, његова влада ће 15. јуна вратити тарифе у стопостотном износу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари