Хоти: Са Србијом само о признању Косова које не угрожава ни његов унитарни карактер

ТВРДИ ДА ЈЕ „МЕЂУСОБНО ПРИЗНАЊЕ“ ЈЕДИНО О ЧЕМУ ЋЕ ПРЕГОВАРАТИ СА ВУЧИЋЕМ

        ШИПТАРСКИ премијер у Приштини Авдулах Хоти изјавио је да је узајамно признавање једина тема на било ком састанку који је имао и који ће имати са представницима Србије.

        Хоти је у објави на Фејсбук налогу истакао да само међусобно признавање нормализује односе Косова и Србије, као и да ће то смирити Балкан и Европу, пренео је Косово онлајн.

        „На било ком састанку који сам имао и који ћу имати са представницима Србије, узајамно признавање је једина тема. Све о чему се разговара са њима је у функцији постизања споразума о међусобном признавању, без угрожавања територијалног интегритета или унитарног карактера Косова", истакао је Хоти.

        Према његовим речима, Косово остаје посвећено дијалогу, јер је "европска земља са јасном евроатлантском оријентацијом".

        "С обзиром на ову потпуну јасноћу процеса, нећу оклевати да се укључим у дијалог", навео је Хоти и поновио позив политичким странкама на Косову да се придруже том процесу.

        Он је рекао да би политичко такмичење на Косову, требало да буде демократско и засновано на Уставу Косова, и да "може и треба да се развија за друге теме политике, економије, образовања, здравства и друге области".

        Представници Косова* и Србије састаће се 4. септембра Белој кући.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари