Хисени: Ако за највише 12 месеци не буде међусобног признања – преговори ће пропасти

„ИНСИСТИРАЋУ НА ИНТЕНЗИВНИМ ПРЕГОВОРИМА У КООРДИНАЦИЈИ СА ЕУ, САД И ПАРИЗОМ    

Хисени са Ричардом Гренелом - чисто да се види колики је

        ШИПТАРСКИ приштински координатор за дијалог са Србијом -  Скендер Хисени - изјавио је да ће споразум са Србијом бити постигнут за 12 месеци или ће процес помирења потпуно пропасти.

       Хисени је на приштинској ТВ Клан Косова рекао да ћ се у том периоду или постићи споразум о међусобном признавању Косова и Србије, или ће процес пропасти.

       Истакао је да се залаже за то да се искористи садашњи тренутак који су „двема балканским земљама дале европске силе“, пренео је портал Косово онлине.

       Он је рекао да ће инсистирати на интензивним разговорима у координацији са ЕУ, САД и Паризом, и да никада неће пристати да се процес развлачи и да уђе у техничке разговоре.

       "У року од 12 месеци очекујемо споразум са обостраним признавањем или ће цео овај процес пропасти. Све на међународном нивоу говори о тренутку који Косово и Србија морају да зграбе како би напредовали. Свако одуговлачење је неуспех. Не знам да ли је Србија то разумела, али ако она намерава да уђе у ЕУ, требало би", поручио је Хисени.

       Хисени је изразио задовољство резултатима своје прошлонедељне посете Вашингтону, рекао је да су САД "у потпуности посвећене" дијалогу Косова и Србије, укључујући Трамповог специјалног изасланика Ричарда Гренела.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари