Харадинај: Таксе остају упркос захтевима САД, нема промене граница „Косова“

„СВЕ ДОК СУ ТАКСЕ НА СНАЗИ – ТО СРБИЈУ КОШТА ВИШЕ НЕГО КОСОВО“

           ПРЕМИЈЕР привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, изнео је данас детаље разговора са двојицом званичника Трампове администрације у Приштини којима је, како је рекао, пренео да је за наставак дијалога са Београдом, али да сто одсто увећане таксе на производе из Србије остају до постизања свеобухватног споразума у оквиру постојећих граница.

           Харадинај и председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, разговарали су синоћ са високим представницима Савета за националну безбедност САД, Џоном Ератом и Бредом Берклијем о таксама и наставку дијалога са Србијом у Бриселу.

           "Дијалог са Београдом треба наставити ради постизања свеобухватног обавезујућег правног споразума у оквирима постојећих граница, што не подразумева републику Милорада Додика на Косову", рекао је Харадинај, преноси ГазетаЕкпреш.

           Што се наметнутих сто одсто увећаних такси на производе из Србије тиче, Харадинај је рекао да је његов став непромењен, односно да та мера неће бити укинута док Србија не призна тзв. косовску независност.

            "Захтев САД да Приштина суспендује таксе додатно нас подстиче са два аспекта. Један је да се порез сматра препреком за наставак дијалога, а други је да се брже постигне договор. Све док су таксе на снази, то Србију кошта више него Косово", рекао је Харадинај и закључио да и након разговора са америчким званичницима, таксе остају на снази.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари