Харадинај Тачију: Питање промене границе између Косова и Србије је мртво питање

ИПАК ЗАЗИРЕ ОД „НАСИЛНОГ СЦЕНАРИЈА НА СЕВЕРУ И УЗАЈАМНОГ НАПАДА“ – ДА СЕ ПОТВРДИ ПОДЕЛА

* „Добро је да у Приштини можеш да говориш српски а да те нико не дира, али и у другим зонама Косова. То је доказ ко смо“

___________________________________________________________________________

         ПРЕМИЈЕР шиптарског Косова Рамуш Харадинај је у уторак, коментаришући изјаву предеседника Хашима Тачија, поновио да је питање промене границе између Косова и Србије мртво питање.

         Тачи је у понедељак рекао да Харадинај треба да „коригује своје изјаве“ у вези дијалога и додао како позиције нису вечне и како се председници и премијери мењају, „поготово они који се не поправе“.

         „Једини начин да се та тема (корекција границе) оживи јесте путем неког наводног насилног сценарија на северу, неког инцидента, узајамног напада, како би се онда потврдила подела, али политичке могућности за то нема и сви су схватили да је то мртва тема", рекао је косовски премијер.

         "Срећом, тиме смо сви ми победили, грађани, Албанци и Срби, регион. Али верујем да су победили и мир и дијалог“, казао је Харадинај након седнице владе, додајући да је заинтересован да се дијалог настави.

         Он је истакао да ће онај коме је циљ да сруши његову владу то урадити без говора, па се не треба бринути о онима који „о томе само говоре“.

         Рамуш Харадинај позвао је грађане Косова да буду пажљиви након што су у јуче у Новом Саду пребијени грађани Косова албанске националности.

         „Добро је да ми покажемо супротно, да гарантујемо слободу кретања свима и слободу употребе језика. Добро је да у Приштини можеш да говориш српски а да те нико не дира, али и у другим зонама Косова. То је доказ ко смо“, рекао је Харадинај.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари