Харадинај: Србија се наоружава и из Русије и из Француске – бојимо се новог рата

ЕНВЕР ХОЏАЈ: МИЛИТАРИЗАЦИЈА СРБИЈЕ ЈЕ ПРЕТЊА И НАМА И РЕГИОНУ

          ШИПТАРСКИ косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је  да страхује зато што Србија купује ново оружје, те да се боји новог рата, преноси РТС.

         Харадинај је рекао да "приступ једног дела међународне заједнице у односу на дијалог са Београдом, подиже потребу и да се Косово наоружава".

         "Србија купује оружје у Русији. Француска је такође постигла уговор са Србијом за ракетни систем. У међувремену, они нам говоре да споразум не можемо назвати 'споразумом о узајамном признавању у постојећим границама'. Шта онда да радимо?", навео је Хараднај.

         "Ми смо независна држава. Не тражимо ништа друго до дијалог о узајамном признавању. Ако нисте спремни за ово, да ли је то онда порука за нас да би и ми требало да купимо оружје?", додао је Харадинај, а преноси приштинска штампа.

         И потпредседник косовске владе Енвер Хоџај тврди да је "милитаризација Србије претња региону".

         "Иако се проглашава војно неутралном, показује супротно. Ко прети Србији толико да треба да купи ново оружје од Француске и других и повећа свој систем противваздушне одбране? Милитаризација Србије је нова претња за регион", написао је Хоџај на свом Твитер налогу.

         (РТС)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари