Харадинај: Прекинули смо комуникацију са Мисијом УН на „Косову“

ПОНОВО ИЗЈАВИО ДА „НЕЋЕ БИТИ НИКАКВЕ КОРЕКЦИЈЕ ГРАНИЦА“

         ПРЕМИЈЕР шиптарског „Косова“ Рамуш Харадинај изјавио је да је оно прекинуло комуникацију са Мисијом УН на Косову, УНМИК-ом.

         Харадинај такође каже и да не сматра да су писма која ова мисија шаље УН-у одраз истине.

         Како преноси RSE, ова изјава је уследила након што је генерални секретар УН Антонио Гутереш оценио да је највећи проблем у односима Београда и Приштине такса од 100 одсто на српску робу.

         "Ми не комуницирамо више са њима. Људи УНМИК-а пишу та писма и шаљу их тамо. Не сматрам да је то одраз истине. Тензије између Косова и Србије, ако баш хоћемо тако, створио је рат, нанесене штете и велики бол, као и нерешавање односа једним уговором о признању. Док нема признања, нормално је да ће бити и тензија“, казао је Харадинај приликом посете фабрици за прераду компира у Пестови, у општини Вучитрн.

         Харадинај је такође рекао да неће бити никакве корекције границе између Косова и Србије, те да је Косово спремно за један споразум који регулише све теме, а не за споразум чији је циљ територија и граница.

         Ова изјава уследила је дан након што је председник Косова, Хашим Тачи изјавио у Њујорку да ће корекција границе бити део коначног споразума Косова и Србије.

         Он је поновио да је Косово спремно за дијалог, али без условљавања.

          (RSE)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари