Харадинај после разговора са Коснетом: Нема санкција које нас могу присилити

СТОЛТЕНБЕРГУ ПОРУЧИО: „НЕ ПОСТОЈЕ СЕВЕР И ЈУГ – ПОСТОЈИ САМО ЦЕЛОВИТО КОСОВО“

* „Таксе могу остати бесконачно, вечно, док се не реши проблем Косова и Србије

* ФАКТИ: Баш је велика нумера овај зликовац Харадинај. Он уз длаку и Америци и НАТО! Или су се Америка и НАТО смањили или играју и даље своје старе и зле игре. Ако је по среди ово друго, а извесно је да јесте, онда је игра примитивна: ми ћемо се правити да вам наређујемо, а ви изигравајге суверену државу која се опире и брани своје интересе...

____________________________________________________________________________

         ПРЕМИЈЕР приврмемених приштинских институција, Рамуш Харадинај, признао је да су САД, односно амерички амбасадор Филип Коснет, поново јутрос затражили укидање такси на робу из Србије и БиХ, те поновио да нема санкција које би Приштину на то могле натерати без признања тзв. Независног Косова од стране Београда.

         Харадинај је раније данас објавио на свом Фејсбуку да је, како је навео, био на редовном радном састанку са амбасадором Коснетом, не помињући ни речју поновљени захтев САД за укидање такси.

         На конференцији за новинаре, након седнице владе, Харадинај је потврдио поновни захтев САД за укидање такси, те поновио да се то неће догодити без претходно постигнутог споразума о признању тзв. Косовске независности од Београда.

         Приштински Зери је пренео да је Харадинај рекао да “нема тих санкција које би могле присилити Косово да укине таксе уведене на српске производе”.

         "Увјеравам вас да таксе могу остати бесконачно, вечно, док се не реши проблем Косова и Србије. Нема тих санкција које нас могу присилити да их укинемо, било од националних или других организација", рекао је Харадинај.

         Оценио је да је поновљени позив САД за суспензију такси, који му је изнео данас амбасадор Коснет, "јасна позиција Стејт департмана, коју они сугеришу да би се отворио пут наставку дијалога".

         "То је јасан став Америке. Такође смо разговарали о другим темама", изјавио је Харадинај након седнице владе.

         оновио је да је став Приштине јасан.

         Столтенберг: Без дозволе Кфора локалне безбедносне

                           снаге не могу на север Косова

         РАМУШ Харадинај одреаговао је на изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга који јер рекао да без дозволе Кфора локалне безбедносне снаге не могу на север Косова, а Харадинај је поручио да "не постоји север и југ, већ само целовито Косово".

         "Понудили смо НАТО нови протокол, нема више севера и југа, већ само целовито Косово… Косово није заинтересовано за стварање доктрине са војском против свог народа…", рекао је Харадинај након седнице приштинске владе, а пренио портал "Љајми".

         На самиту министара одбране НАТО разговарано је и о косовским безбедносним снагама, а генерални секретар Столтенберг је рекао да су неки савезници НАТО разочарани одлуком владе у Приштини о увођењу такси на робу из Србије и БиХ.

         Столтенберг је, такође, тражио да се поштује Бриселски споразум и истакао да локалне снаге сигурности не могу да улазе на север Косова без дозволе команде Кфора.

          (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари