Харадинај: Политика коју воде Тачи и Весељи – јача Србију, а слаби Косово

НАГЛАСИО ДА ПРИШТИНА СА САД РАЗГОВАРА „КАО СА ПОРОДИЦОМ КОЈОЈ ТРЕБА ПОКАЗАТИ ГДЕ БОЛИ“

          ПРЕМИЈЕР шиптарских институција у приштини, Рамуш Харадинај, изјавио је да „недостатак јединства косовских политичких лидера чини Србију јачом и храбријом, а слаби Косово“.

         Коментаришући јучерашњу изјаву председника парламента Кадрија Весељија, који је рекао да се залаже за суспензију сто одсто увећаних такси на производе из централне Србије, Харадинај је поновио да неће одустати од свог става да та мера треба да остане и да не жели да, како каже, "тржиште Косова даје држави која негира његово постојање".

         "Мислим да је погрешан приступ Весељија и (Хашима) Тачија и оних који су ослабили Косово у мери у којој су га ослабили, јер су нас довели у ситуацију да нас Србија данас уцењује да бисмо се вратили у дијалог", рекао је Харадинај. 

         Још је додао: „Ти људи су земљу довели ту где је сада, али су се ствари промениле и ја не прихватам условљавање Србије да бисмо се вратили у дијалог".

, рекао је Харадинај објашњавајући, како каже, суштинску разлику у приступу политици коју воде Тачи и Весељи у односу на ону коју води он.

         Говорећи о односу са САД, Харадинај је рекао да Приштина са Америком разговара као са породицом, али, додао је, породици треба понекад показати где боли.

         Он сматра и да је захтев за супсензију такси на призводе из централне Србије неправедан и да недостатак јединства међу приштинским политичким лидерима повећава разлику у ставовима Приштине и САД у вези са тим питањем, али и да размимоилажење у ставовима приштинских лидера чине Србију јачом и храбријом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари