Харадинај: Ако су таксе важније од дијалога – никада их нећемо укинути

„АКО ТАКСОМ ПОКАЗУЈЕМО СРБИЈИ ГДЕ ЈОЈ ЈЕ МЕСТО – ЗАШТО БИСМО ЈЕ УКИДАЛИ?“

* Фатмир ЉИМАЈ:Треба дати прилику дијалогу али косовска страна неће учествовати у дијалогу уколико од Србије не добије гаранције да ће коначни резултат дијалога бити међусобно признање

_______________________________________________________________________

          ПРЕМИЈЕР шиптарског  Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да уколико су таксе на робу која се увози из Србије и Босне и Херцеговине значајније од дијалога Косово их никада неће укинути.

          У изјави РТВ 21, Харадинај је рекао да неће дозволити да укидање таксе буде услов за наставак дијалога.

          "Ако је такса значајнија од дијалога никада је неће укинути, никада. Ако је такса проблем, никада је нећемо укинути. Ако таксом показујемо где је Србији место, зашто да је укинемо? Она нас не жели признати, неће добросуседске односе. Хоће да јој купујемо робу и да поставља услове да идемо за сто (да преговарамо)", казао је Харадинај.

          Косовски премијер је рекао да уколико Федерика Могерини неће да настави дијалог без укидања таксе, онда "нека не позива на наставак дијалога".

           Заменик премијера Косова и копредседавајући Преговарачке екипе Косова Фатмир Љимај је синоћ за РТВ 21 рекао да треба дати прилику дијалогу али да косовска страна неће учествовати у дијалогу уколико од Србије не добију гаранције да ће коначни резултат дијалога бити међусобно признање.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари