Амерички амбасадор упозорио Харадинаја да не уводи у владу „осуђене ратне злочинце“

ЦЕО ШИПТАРСКИ ВРХ ПРОСЛАВИО ПУШТАЊЕ СУЛЕЈМАНА СЕЉИМИЈА НА УСЛОВНУ СЛОБОДУ

Сулејман Сељими

* Рамуш Харадинај га поставио за свог саветника, а и он и Хашим тачи га величали као „генерала слободе“ и „живог хероја“

________________________________________________________________________

          ОСУЂЕНИМ ратним злочинцима није место у косовској влади, поручио је вечерас амерички амбасадор у Приштини, Филип Коснет, поводом именовања Сулејмана Сељимија, бившег команданта тзв. ОВК, за саветника премијера привременх приштинских институција.

          Коснет је на свом твитер-налогу позвао лидере привремених приштинских институција да "престану да подржавају такве појединце".

          "Таква подршка баца сумњу на посвећеност Косова владавини закона", написао је Коснет.

          Сељими, који је недавно условно пуштен из затвора у Приштини, где је служио казну за ратни злочин против цивилног становништва, именован је за Харадинајевог саветника.

          Непосредно по условном пуштању, Сељимија су примили Хашим Тачи и Харадинај величајући га као "генерала слободе" и "живог хероја".

          Дан након што је Сељими пуштен на условну слободу, у Броцни, селу у Србици су се окупили Тачи и председник парламента Кадри Весељи како би то прославили.

          Иначе, Сељими је раније добио позив за саслушање од Специјалног суда за ратне злочине бивших припадника тзв. ОВК. Он је требало да се 9. јануара појави на саслушању у Хагу, али се неколико дана пре тога наводно разболио па је хоспитализован.

           (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари