Амерички амбасадор напустио састанак шиптарских лидера јер Харадинај одбија да укине таксе?

ФИЛИП КОСНЕТ НАВОДНО ОДЛАЗЕЋИ ЗАЛУПИО ВРАТА, А ХАРАДИНАЈ ИЗБЕГАО ДА НОВИНАРИМА ИШТА КАЖЕ

         САСТАНАК лидера коалиције ПАН са косовским председником Хашимом Тачијем завршен је синоћ, а Рамуш Харадинај је изашао из зграде са помоћницима не желећи да даје било какав коментар.

         С друге стране, потпредседник косовске владе и коопредседавајући приштинског тима за наставак дијалога са Београдом Фатмир Љимај рекао је новинарима да се ништа посебно није десило на састанку, преноси РТК2 позивајући се на Кљан Косова.

         "Нема ништа посебно. Ништа се није догодило", рекао је Љимај након састанка са Тачијем.

         Медији су раније јавили да је главна тема састанка дијалог са Београдом.

         Коха.нет додаје, позивајући се на извор близак председнику косовске скупштине Кадрију Весељију, да је рок за повлачење такси понедељак, 4. фебруар.

         Коха. нет наводи да је на састанку био и француски амбасадор у Приштини Дидије Шабер, док други медији наводе да за сада није јасно да ли се он само затекао у исто време у згради или је учествовао у разговорима.

         "Зери" је раније пренео да је амерички амбасадор Филип Коснет, незадовољан састанком са институционалним и политичким лидерима у Приштини, Тачијем, Весељијем и Харадинајем, наводно демонстративно напустио састанак, а излазећи је залупио вратима.

         Тачи, Весељи и Харадинај су и након његовог одласка остали у посторији у којој се састанак одржавао.

          Како је пренео исти лист, Коснет је састанак напустио због тога што је Харадинај одбио да суспендује таксе на производе из Србије и БиХ.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари