Влада има извештај, али ни владина већина не зна његову даљу судбину

НЕИЗВЕСНО ХОЋЕ ЛИ СКУПШТИНА У ПЛЕНУМУ

РАСПРАВЉАТИ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Посланици републичког парламента ни после два састанка скупштинског Колегијума, који су одржани, не знају када ће Извештај Владе Србије о ситуацији на Косову и Метохији бити достављен парламенту и да ли ће се о њему расправљати само на седници надлежног скупштинског одбора или у пленарном заседању.

        Шеф Посланичке групе За европску Србију (ЗЕС) Нада Колунџија изјавила је новинарима да је постигнута сагласност да посланици очекују да Влада, у складу са декларацијом која је усвојена у Скупштини, достави извештај везано за процес преговора и за ситуацију на Косову и Метохији.

        Према њеним речима, потпредседница Скупштине Гордана Чомић разговарала је са представницима Владе, а 25. октобра у пола десет би поново требало да се одржи кратак састанак са шефовима посланичких група на коме би се видело да ли је Влада одговорила када ће њен Извештај о ситуацији на Косову и Метохији бити достављен парламенту.

        Она је додала да ће затим бити договорено на који начин ће тај Извештај бити разматран.

        „Надамо се да ће Влада у року који је предвиђен декларацијом доставити Извештај. Након тога ћемо у најкраћем року, у складу са Пословником, заказати седницу”, рекла је Колунџија.

        Шеф Посланичке групе Демократска странка Србије (ДСС) Милош Алигрудић рекао је да ни на другом Колегијуму Скупштине Србије није сазнао ништа ново.

        „Информације које смо добили од потпредседнице парламента Чомић представљају скуп необавезујућих чињеница. Она, заправо, није ништа поуздано сазнала, већ нас уверава да ће Влада свакако доставити неки Извештај до 29. октобра“, рекао је Алигрудић.

        Према његовим речима, тај Извештај би, „како су навели представници владајуће већине, требало да послужи за неку седницу“.

        „У овом трентутку ми немамо ни сазив, ни тај Извештај. Имамо мишљење представника владајуће већине да би требало да се деси нека седница, а када, не знају ни они“, нагласио је шеф посланичке групе ДСС.

        Алигрудић је додао да ће, пошто нису добили никакво чврсто уверавање, ни стопостотно обећање да ће у наредних дан или два имати сазив, ДСС одржати састанак Посланичког клуба на којем ће се договорити о даљим потезима.

        „Сачекаћемо и сутра да видимо шта ће се дешавати“, рекао је Алигрудић.

 

 

Категорије: 

Коментари