Суспендовати све договоре са Приштином, преговарати само при посредовању УН

ПРЕКИНУТА СЕДНИЦА СКУПШТИНСКОГ ОДБОРА ЗА КиМ

 Дејан Раденковић   Љубомир Краговић

  • Љубомир Краговић, председник Одбора, предложио је да се споразуми постигнути у дијалогу Београда и Приштине суспендују, мисији ЕУЛЕКС ускрати гостопримство и преговори воде уз посредовање Уједињених нација
  • Посланик Демократске странке Драгиша Ђоковић је критиковао оне који „напаћени и частан српски народ“, који је даноноћно на барикадама, зову балванима и криминалцима
  • „Знали смо да ће Влада опструирати ову седницу одбора, јер жели да опструира и седницу Скупштине. То чини зато што је сама у проблемима. Не зна шта да ради са Косовом и Метохијом, није јединствена, а извештај који смо чули говори да постоји нејединство Владе“, оценио Слободан Самарџић (ДСС)

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Седница скупштинског одбора за Косово и Метохију прекинута је и биће настављена у среду у 14 часова, саопштио је председник одбора Љубомир Краговић пошто нико од представника Владе Србије није дошао како би образложио извештај о активностима владе на Косову.

        После скоро двочасовне расправе, посланици Демократске странке Србије (ДСС) и Српске радикалне странке (СРС) предложили су да седница буде настављена у среду.

        Посланик СРС Немања Шаровић је оценио да извештај Владе представља политички памфлет којим се обмањују посланици и грађани Србије.

        „Оно што пише у извештају не подудара се са извештајима преговарачког тима Београда о току преговора и постигнутим споразумима о катастру и царинском печату“, рекао је Шаровић.

        Он је истакао да су се премијер и чланови преговарачког тима сакрили у мишју рупу, јер нису данас у парламенту да бране извештај.

        Његов страначки колега Љубомир Краговић, који је и председник одбора, предложио је да се споразуми постигнути у дијалогу Београда и Приштине суспендују, мисији ЕУЛЕКС ускрати гостопримство и преговори воде уз посредовање Уједињених нација.

        Посланик Демократске странке Драгиша Ђоковић је критиковао оне који „напаћени и частан српски народ“, који је даноноћно на барикадама, зову балванима и криминалцима.

        „Нису они балвани, они мисле својом главом и једино што желе је да буду грађани Србије“, рекао је Ђоковић.

        Посланик ДСС Слободан Самарџић рекао је да Влада опструише рад Скупштине, па и седницу одбора за Косово и Метохију.

        „Знали смо да ће Влада опструирати ову седницу одбора, јер жели да опструира и седницу Скупштине. То чини зато што је сама у проблемима. Не зна шта да ради са Косовом и Метохијом, није јединствена, а извештај који смо чули говори да постоји нејединство Владе“, закључио је Самарџић. 

Категорије: 

Коментари