Лукач: Ако тужилаштво води истрагу за убиство Давида Драгичевића - нека каже кога да МУП приведе

„РАД АНКЕТНОГ ОДБОРА ОТИШАО ЈЕ У СМЕРУ КОЈИ НИЈЕ ПРИМЈЕРЕН НИ ОДБОРУ НИ СКУПШТИНИ“

* Министар унутрашњих послова поздравио одлуку Окружног тужилаштва Бањалука, уколико је тачно да је 29. јуна наредило споровођење истраге против НН лица, поводом убиства Давида Драгичевића: „То је требало урадити три дана након подношења нашег извјештаја, а мрцваре нас три мјесеца, и породицу Драгичевић, и грађане Српске и све нас заједно. Позивам да Тужилаштво достави ту наредбу МУП-у и каже шта да радимо. Било би ми драго ако су сазнали ко је починилац. МУП ће одмах привести ту особу - нема тога ко ће бити сакривен и кога ће МУП заштитити

______________________________________________________________________________________

         МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је рад Анкетног одбора отишао у смеру који није примерен ни одбору нити Народној скупштини.

         Он је рекао да је у Анкетни одбор, на инсистирање Бранислава Бореновића, доведен човек који не није могао да ради у том одбору, јер је суспендован из МУП-а због здравствених проблема, против којег је подигнута и потврђена оптужница за покушај убиства Далибора Иванића, начелника Полицијске управе Приједор.

         Министар је нагласио и да је из Високог савета тужилаца јасно речено да Анкетни одбор не може да се бави истрагом и да не може да коментарише истрагу.

         "Ви сте радили све супротно. Ви постављате питања од којих више од 80 одсто има везе са истрагом. Закључци које сте донели не стоје, они су политички, јер вама такви одговарају, и све то сте намерно радили, политички сте усмеравали комплетан догађај. Дали сте себи за право да квалификујете кривично дело, што није посао посланика. То је злоупотреба Анкетног одбора", констатовао је Лукач.

         Лукач је упитао Бореновића да ли је Анкетни одбор утврдио да је он као министар унутрашњих послова негде погрешио, или директор полиције, или начелник управе, и позвао да их одмах ухапсе ако су погрешили.

         Лукач је поздравио одлуку Окружног тужилаштва Бањалука, уколико је тачно да је 29. јуна наредило споровођење истраге против НН лица због убиства Давида Драгичевића.

         "Поздрављам ако је то урађено. То је требало урадити три дана након подношења нашег извештаја, а мрцваре нас три месеца, и породицу Драгичевић, и грађане Српске и све нас заједно. Позивам да Тужилаштво достави ту наредбу МУП-у и каже шта да радимо. Било би ми драго ако су сазнали ко је починилац", рекао је Лукач током расправе у Народној скупштини о извештају Анкетног одбора с циљем сагледавања свих релевантних чињеница о страдању Давида Драгичевића.

         Он је рекао да ће у том случају МУП одмах привести ту особу и да нема тога ко ће бити сакривен и кога ће МУП заштитити.

 (Срна)

 

Категорије: 

Коментари