И Гојковић тврди да Ристић прети смрћу председнику Србије

А МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ОЦЕНИО ДА ВУЧИЋА НЕ УГРОЖАВАЈУ НИ ОН НИ ПОТПИСНИЦИ ПИСМА ПУТИНУ

 

          ПРЕДСЕДНИЦА Скупштине Србије Маја Гојковић је данас осудила, како је навела, претње посланика Славише Ристића председнику Србије Александру Вучићу.

         Ристић, пореклом с Косова, послао је писмо председнику Русије Владимиру Путину у којем је указао на тешку политичку ситуацију косовских Срба, уз оцену да се Вучић спрема да потпише свеобухватни споразум с Приштином и да "трагична судбина убијеног премијера Зорана Ђинђића јасно упозорава шта се дешава са онима који не испуне обећање" дато Западу.

         Председница Скупштине је оценила да "такве претње" представљају "врхунац политичке агресије и лицемерја" и да им је циљ "слабљење позиције Србије и председника Александра Вучића".

         Гојковић је у саопштењу написала да је "недопустиво да се у Србији прети смрћу председнику државе. Уверена сам, да овакве монструозне претње, од кога год да долазе, неће поколебати председника да настави борбу на очувању Србије и нашег народа на вековним огњиштима. Управо та политика председника и политика Владе Србије има подршку огромне већине народних посланика у Скупштини Србије".

Категорије: 

Коментари