АЛЕКСИЋ: Када ће Тадић, Цветковић и остали одговарати за угрожавање целовитости Србије?

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА У СКУПШТИНИ

ИЗГУБИЛА ЖИВЦЕ ЗБОГ ПОСЛАНИЧКИХ ПИТАЊА

  • Када ће Влада Србије престати са уценама и притисцима на Србе са Косова и Метохије да прихвате живот у независној држави Косово - питао је посланик ДСС Владимир Милентијевић
  • Посланик СРС Борис АЛЕКСИЋ питао је када ће бити покренут кривични поступак за кривично дело - угрожавање територијане целине против председника Бориса Тадића, премијера Мирка Цветковића и шефа београдског преговарачког тима Борислава Стефановића јер они фактички признају независност Косова
  • Премијер Цветковић синоћ је изговорио једну невероватну ствар да је сваке године рађен завршни рачун, сем за претходну, и да посланици који желе да их виде могу да их потраже у архиви. Мислим да је председник владе овим директно оптужио парламентарну већину да не желе да ставе на дневни ред парламента заврши рачун, рекао је посланик ЛДП Бојан ЂУРИЋ
  • Да ли влада и надлежни органи испитују колико Србију коштају они политичари који на Косову зарађују паре, колико Србију кошта злоупотреба Косова да би се остварила лична корист - изговорила је, изгубивши живце, шеф посланичке групе ЗЕС Нада КОЛУНЏИЈА
  • ФАКТИ: Колунџија је - глумећи супериорност - изјавила и да „разуме нервозу оних који су одговорни што је стање на Косову данас такво какво јесте, нервозу оних који су довели стране трупе на Косово и који су довели до Кумановског споразума и Резолуције 1244“. Ух, не зна се шта је горе по Колунџију: ако у све ово заиста верује или ако јој ни после Либије и 9. децембра није јасно да су они из Брисела - од којих мољакају „кандидатуру“ - глобална агресорска банда коју нико није довео на Косово, која је сама себе довела! Банда којој ДС и њени партнери из владе и Скупштине изручују интегритет и суверенитет Србије и виталне националне интересе!

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Шеф посланичке групе За Европску Србију (ЗЕС) Нада Колунџија питала је данас Владу Србије шта предузима како би се „утврдила пуна истина ко све и на који начин, злоупотребљавајући проблем Косова и Метохије, стиче личну корист“.

        „Да ли влада и надлежни органи испитују колико Србију коштају они политичари који на Косову зарађују паре, колико Србију кошта злоупотреба Косова да би се остварила лична корист“, питала је је Колунџија, реагујући на излагања посланика Демократске странке Србије и Српске радикалне странке.

        Она је у делу седнице предвиђеном за питања посланика, рекла да „разуме нервозу оних који су одговорни што је стање на Косову данас такво какво јесте, нервозу оних који су довели стране трупе на Косово и који су довели до Кумановског споразума и Резолуције 1244“.

        Влада Србије никада неће признати независност Косова, али се нећемо правити да се на Косову није десила Резолуција 1244, да се није десио Кумановски споразум 1999. године, да Србија није изгубила суверенитет над Косовом, рекла је Колунџија.

        Претходно је посланик Демократске странке Србије (ДСС) Владимир Милентијевић питао када ће Влада Србије престати са уценама и притисцима на Србе са Косова и Метохије да прихвате живот у независној држави Косово.

        Милентијевић је оптужио актуелну власт да уцењују Србе са Косова и Метохије да прихвате оно што је за њих неприхватљиво, а све зарад добијања кандидатуре за чланство у Европској унији.

        „Србе на Косову и Метохији оставили сте без иједног атрибута државности државе Србије, ви у својим оправдањима да нисте признали независно Косово вређате здраву памет. Имате ли намеру, а ако имате, када ће Влада престати са притисцима и уценама да прихватимо живот у независној држави Косово“, питао је Милентијевић.

        Посланик Српске радикалне странке (СРС) Борис Алексић питао је када ће бити покренут кривични поступак за кривично дело - угрожавање територијане целине против председника Бориса Тадића, премијера Мирка Цветковића и шефа београдског преговарачког тима Борислава Стефановића јер они „фактички признају независност Косова“.

        Народни посланик Риза Халими питао је представнике власти на који наèин планирају да реше проблем примене споразума о слободи кретања између Београда и Приштине.

        „На овај начин досадашње административне препреке претворене су у непремостиве финансијске препреке, али још је теже јер се на овај начин драстично смањује досадашња слобода кретања у оба смера“, рекао је Халими.

        Он је додао да су овим мерама највише погођени Албанци прешевске долине који, поред родбинских веза, имају и велики број запослених на територији Косова.

        Према његовим речима, ако ова ситуација потраје дуже Влада Србије ће бити одговорна за дестабилизацију ситуације на овом подручју.

        „Ионако је социјална ситуација катастрофална и још је само требало да имамо ове цене и да у 21. веку тотално спречавамо слободу кретања“, закључио је Халими.

        Посланик Либерално демократске партије (ЛДП) Бојан Ђурић питао је председника парламента Славицу Ђукић Дејановић зашто се крију завршни рачуни за последњих пет година и када ће посланици имати прилику да их разматрају.

        „Премијер Цветковић синоћ је изговорио једну невероватну ствар да је сваке године рађен завршни рачун, сем за претходну, и да посланици који желе да их виде могу да их потраже у архиви. Мислим да је председник владе овим директно оптужио парламентарну већину да не желе да ставе на дневни ред парламента заврши рачун“, рекао је Ђурић. 

Категорије: 

Коментари