Народно позориште Српске добија нову зграду са великом и модерном бином

ГРАДИЋЕ СЕ ПОРЕД СТАДИОНА ФК БОРАЦ, А КОШТАЋЕ 8-10 МИЛИОНА КМ

        НАРОДНО позориште Републике Српске у Бањалуци добиће нову зграду, а прве представе требало би да буду изведене 2021. године.

        Потврдио је ово за „Глас Српске“ његов директор Ненад Новаковић истичући да просторни капацитети којима сада располаже ограничавају домаћу продукцију и гостовања представа.

        - Велики број представа из региона, када је реч о учешћу на Театар фесту „Петар Кочић“ не могу стати на нашу сцену. Наше позориште је старо скоро 90 година и технички услови не могу да одговоре савременим пројектима. У договору са председником Републике Српске Милорадом Додиком, са Владом РС и градом Бањалука улазимо у озбиљну припрему за изградњу нове зграде позоришта - каже Новаковић.

        И начелник Одељења за просторно уређење у Градској управи Бањалуке Слободан Станаревић најавио је нови велики пројекат.

        - Мултифункционална дворана, концертна, конгресна и можда нова позоришна сцена налазиће се код помоћног стадиона ФК Борац, а Регулациони план би требало да буде усвојен до краја марта. Тачан пројекат још немамо, али постоје предлози и инвестиција би по проценама коштала од осам до десет милиона КМ. Спремни смо да за овај пројекат уђемо у процес јавно-приватног партнерства - казао је Станаревић.

        Глас Српске

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари