Амбасада Русије у БиХ: „Додикове паравојне снаге“ су измишљотина и глупост

СТЕВАНДИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА ИМА СВОЈЕ ЛЕГАЛНЕ СНАГЕ, ПАРАВОЈНЕ ЈОЈ НИСУ ПОТРЕБНЕ

  • Ненад Стевандић, потпредсдник Народне скупштине Републике Српске: На нечему таквом могу радити само будале

        АМБАСАДА Руске Федерације у БиХ одбацила је данас као глупост и низ бесмислених измишљотина тврдњу изнесену у појединим медијима да председник Републике Српске Милорад Додик уз подршку Москве формира паравојне јединице.

        „Што се тиче нас, не сматрамо сврсисходним коментарисати ову глупост и низ бесмислених измишљотина које су пренели поједини медији“, речено је из Амбасаде Руске Федерације.

        Поједини медији су пренели информацију у којој се наводи да председник удружења „Србска част“ из Републике Српске Игор Билбија врши регрутацију лица из крим-миљеа која ће чинити окосницу будуће паравојне формације.

        У тексту се наводи да су специјалци руског „хуманитарног кампа“ у Нишу марширали улицама Бањалуке, као и да је директна подршка стигла из Москве.

        Ненад Стевандић, потпредседник Народне скупштине Републике Српске, назвао је будалама све оне који раде на формирању паравојних формација у БиХ.

        Он је рекао да Републици Српској нису потребне никакве паравојне формације с обзиром на то да има легалне формације.

        Стевандић је демантовао медијске наводе у којима је он наведен као функционер који је 12. децембра 2017. године омогућио удружењу „Србска част“ да користе сале законодавне власти, односно да су одржали састанак у сали Народне скупштине РС.

        „Немам појма о свему томе. Ја знам да они сарађују с Ветеранима Републике Српске с којима и ја имам коректну сарадњу. Нисам имао прилику да будем у друштву с момцима из Србске части“, рекао је Стевандић.

        Комплетну причу о формирању паравојних формација Стевандић сматра подметањем.

        „Биће ми драго да видим комплетну анализу. Што се тиче министра безбедности БиХ Драгана Мектића, ја њему ништа не верујем. Ја заиста не знам да неко ради на формирању паравојних формација у РС и уколико ради онда је то велика глупост. Свако ко ради на томе је велика будала“, казао је Стевандић.

        Потпредседник Народне скупштине РС сматра да, ако у БиХ било ко ради на формирању паравојних формација треба ДА кривично одговара, без обзира којој националности припада.

        „У РС се сматрам добро обавештеним и колико знам код нас нема паравојних формација. Још једном истичем да је такво нешто будаласто, јер ми имамо своје регуларне формације које раде у интересу РС, али не на штету БиХ“, рекао је Стевандић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари