Српска није узурпирала ни једну надлежност БиХ, а БиХ је масовно узурпирала надлежности РС

ДОДИК ПОНОВО ЈЕДНОГЛАСНО ИЗАБРАН

ЗА ПРЕДСЕДНИКА СНСД

  • Желимо да наставимо политички континуитет одбране Дејтонског споразума, афирмацију РС као стране потписнице Дејтонског споразума и поштовање надлежности БиХ, али ћемо упорно наставити да тражимо да се поштују надлежности РС, нагласио је лидер СНСД на изборном сабору странке у Зворнику
  • Додик је подвукао да ће се СНСД даље борити против наметања решења и одбијати сва она која нису у складу са Уставом, што је разумљива политика ове странке и народа РС у целини

        ЗВОРНИК, (ФоНет) - Досадашњи председник Савеза независних социјлдемокарата Милорад Додик поново је изабран на ту функцију, једногласно је одлучено на Сабору ове странке одржаном у Зворнику.

        Додику је једногласно дало подршку 593 делегата, који су учествовали на Сабору, да предводи СНСД у наредном периоду. Сабор је изабрао Главни одбор од 216 чланова, Надзорни одбор и Статутарну комисију од по пет чланова, пренео је РТРС.

        Сабор СНСД усвојио је декларације - Субјективитет РС у европским процесима, Економска стабилност као један од темеља политичке стабилности, Стратешка опредељења СНСД у областима демографске и социјалне политике и заштите права жена, Пресудан властити активизам младих људи и Подршка расту и политиèкој снази СНСД, као и Извештај о раду председника СНСД у периоду измећу два Сабора странке.

        Додик је рекао новинарима да ће СНСД наставити политику континуитета која је у досадашњем периоду показала изузетне резултате.

        "Желимо да наставимо политички континуитет одбране Дејтонског споразума, афирмацију РС као стране потписнице Дејтонског споразума и поштовање надлежности БиХ, али ћемо упорно наставити да тражимо да се поштују надлежности РС", нагласио је лидер СНСД.

        Истичући да је на Сабору констатовано да РС није узурпирала ни једну надлежност БиХ, док је БиХ масовно узурпирала надлежности РС, Додик је подвукао да ће се СНСД даље борити против наметања решења и одбијати сва она која нису у складу са Уставом, што је, како је нагласио, разумљива политика ове странке и народа РС у целини.

        "Поновни избор за председника странке сматрам подршком политици СНСД, подршком свима нама који смо радили и свима вама, јер без вас не би било ни СНСД, не би било наше заједничке могућности да мењамо друштво на боље", рекао је Додик.

        Он је оценио да је време које долази изазовније него ово које је прошло, јер СНСД мора поновити резултат који има иза себе.

        "У том смислу, а суочени са одређеним проблемима, на Сабору смо усвојили неколико декларација, покушавајући да дамо одговоре, пре свега, на изазове економске природе, која од нас тражи нову економску политику", истакао је Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари