„Бојкот српских производа”

СКОПСКИ АЛБАНСКИ МЕДИЈИ ПОСЛЕДЊИХ ДАНА ТВРДЕ ДА ЈЕ У МАКЕДОНИЈИ УВЕЛИКО У ТОКУ

     СОЛИДАРИШУЋИ се са сународницима са Косова, и Албанци у неким областима Македоније већ бојкотују српске производе. Они су се укључили у кампању за бојкот коју је започео покрет „Самоопредељење” (Аљбина Куртија) и сличне акције које се промовишу на различитим интернет порталима и друштвеним мрежама, објавили су скопска Илирија Њуз Ејџенси (Illyria News Agency, INA) и лист на албанском језику Факти.

     Jедан скопски велепродајни ланац – чији назив није наведен - овој агенцији је наводно потврдио да неке мање фирме одбијају развоз и продају српске робе „зато што је неприхватљива за потрошаче који купују у њиховим радњама“.

      Међутим, могуће је да у оваквом „информисању“ има и смишљене манипулације. Јер, шеф поменутог „скопског велепродајног ланца“ је „храбро“ изјавио: „Роба српског порекла однедавно се не продаје баш добро упркос њеној раширености на македонском тржишту. Нема потражње за српским производима, а разлог је можда и текућа кампања на Косову да се бојкотује увоз из Србије”.

     Српски производи у Македонији имају бар код са цифрама „860”, а у току је жестока кампања на Фејсбуку на албанском са апелима сународницима на бојкот српске робе у Албанији, на Косову, у Македонији и Прешевској долини.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари