Чанкова партија тврди да је хуманитарни центар у Нишу „обавештајни пункт“ Русије

ДА ЈЕ ТАКО - ТО БИ СА ЗАДОВОЉСТВОМ ТВРДИО И АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР КАЈЛ СКОТ, АЛИ ОН ТО НЕ ТВРДИ

Бојан Костреш

  • ФАКТИ: Руско-српским хуманитарним центром се претходних дана бавио и заменик помоћник државног секретара САД Хојт Брајан Ји, али ни он није тврдио да се ради о „обавештајном пункту“. Он само страхује да би центар то могао постати. А и он и Скот много боље од Ненада Чанка и Бојана Костреша знају шта је нишки центар. Зато је питање: хоће ли неко у име државе поставити на место Чанка и Костреша и јавно рећи барем елементарно - да лажу?!

        ГЕНЕРАЛНИ секретар Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш оценио је данас да је Српско-руски хуманитарни центар у Нишу „обавештајни пункт“ Русије и да то може да нанесе штету геополитичком положају Србије, те да држава мора да начини прве кораке ка његовом затварању.

        „Резолуција Европског парламента о Србији снажно подвлачи неусклађеност спољне политике Србије са ЕУ у погледу односа према Русији. Зато држава мора јасно затражити пуне информације о активностима руског центра у Нишу, и његово што хитније затварање. Србија не сме бити губернија Русије, нити рупа на персијском тепиху Европе, него будућа чланица ЕУ“, навео је Костреш у саопштењу.

        Он је оценио да „лутање и политика седења на две столице“ могу угрозити пут европских интеграција Србије, и додао да добри односи са земљама Запада морају бити приоритет у спољној политици.

        „Без јасне спољнополитичке оријентације и усклађивања политике према Руској Федерацији са земљама Европске уније, Србија ће све више постајати талац недемократских процеса и земља у којој ће доминирати политичка платформа супротна модернизму“, казао је Костреш.

        Према његовим речима, последњи догађаји у Црној Гори и Македонији јасно указују на негативно деловање руских обавештајних структура у региону.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари