Скот против Вулина због „тихог поноса“ онима који су Србију бранили од NATO-агресије

ТВИТОВАО ТЕКСТ „ВАШИНГТОН ПОСТА“ ПОД НАСЛОВОМ „СРПСКИ МИНИСТАР ХВАЛИ ОСУЂЕНОГ РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА“

  • Кајл СКОТ поводом текста у вашингтонском листу на Твитеру написао: „Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”

        АМЕРИЧКИ амбасадор у Србији Кајл Скот поделио је данас на свом твитер профилу текст „Вашингтон пост“-а са насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца” и написао да „месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”.

        Наиме, приложени текст бави се говором који је министар одбране Александар Вулин одржао у суботу у Нишу, где је, између осталог, навео да је „прошло време стида”, и да „наступа време тихог поноса када Србија негује и чува успомене на све који су је бранили”.

        Вулин је тада рекао да су сви који су бранили Србију „најхрабрији међу храбрима”, мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

        У тексту се наводи да је Вулин „похвалио осуђеног ратног злочинца због његове улоге против интервенције NATO-а на Косову 1999. године”.

        У листу је оцењено да овакве опаске министра Вулина све више илуструју пораст пркоса и ината Србије према Западу, као и да Србија званично тражи чланство у Европској унији, али се истовремено приближава и свом дугогодишњем савезнику Русији.

        „Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”, написао је на све то амерички амбасадор на свом званичном твитер налогу.

        Танјуг 

Вулин: Србија се не стиди оних који су је бранили, поштујем борбу генерала Лазаревића

  • Поручио амбасадору САД у Београду: „Чуди ме да не види могућност подривања имиџа и претњу односима у томе што је Хашки оптуженик Анте Готовина саветник у Влади Хрватске или у ослобађању Орића”

        ВЛАДИМИР Лазаревић је слободан човек, а моје је право да поштујем и његову борбу и борбу мог народа, рекао је министар одбране Александар Вулин у одговору на коментар амбасадора САД Кајла Ската.

        Амерички амбасадор поделио је данас на свом твитер профилу текст „Вашингтон пост“-а са насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца” и написао да „месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”.

        Текст се бави говором који је министар одбране Александар Вулин одржао у суботу у Нишу, где је, између осталог, навео да су сви који су бранили Србију „најхрабрији међу храбрима”, мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

        „Србија није изазвала ратове и Србија не треба да се стиди оних који су је бранили”, каже министар Вулин у одговор на коментар амбасадора САД.

        „Чуди ме да амбасадор не види могућност подривања имиџа и претњу односима у томе што је Хашки оптуженик Анте Готовина саветник у Влади Хрватске или у ослобађању Орића”, примећује Вулин.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 20:30 11.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Od kad su Vulina naucili da je minobacac orudje, a ne vojnik koju baca mine- postade prava vojnicina! Bravo za onaj govor, a i za odgovor onom Skotu.

Драгослав Бајагић's picture
Драгослав Бајагић 00:05 12.10.2017.

  • +13
Voting is closed.

Скот јесте скот

Аnonymus's picture
Аnonymus 02:26 12.10.2017.

  • +9
Voting is closed.

Ima jedan skot na ovom sajtu koji bi se slozio sa Skotom I cak bi mu cestitao sto su likvidirali Slobu.

mrljavko's picture
mrljavko 09:59 12.10.2017.

  • +5
Voting is closed.

da budemo uravnotezeno objektivni :

g.Skot je mogao da izrazi svoje neslaganje sa Vulinivom izjavom, na normalan i pristojan nacin, ali on je odabrao cvecku licemerne crne "U C E N E".
Mozda mnogi i ne shavtaju da je to upravo ucena i vid pretnje.
Takva ucena po etickom kodeksu ne pristaje obrazovanom i vaspitanom coveku.
Ona pokazuje bezocno pocenjvanje onom kome je upucena.
Po tonu je izrodjena iz diskriminacije, odnosno ponasanja prema onome ko je u neravnopravnom polozaju.

Gospodin bi trebalo da licno rafinisra svoje misljenje o svojem lepom ponasanju i njegovom moralnom aspektu.

Americki NATO je bombardovao i oteo deo teritorije Stbije direktnom Agresijom NATO, bez ikakvog pravog uporista na bazi na kojoj je NATO nastao. To je bila direktna i bezobzirna agresija na jednu malu zemlju koriscenjem smutnje politickih dogadjaja tog perioda. Nisu NATO bombardovanje ni snakcije Srbiji imale opravdanja, ali je NATO sa namerom koristoljublja stao svim silama na stetu Srba, sa predvodnikom Amerikom.
Zar mu te cinjenice, kada se razlozno, posteno i uravnotezeno razmisli, ne pobudjuju osecaj neprijatnosti nepostenja u njegovoj svesti.
Zar ne uvidja da je njegov ljubazni "prijateljski" razgovor prozet pretnjama, ucenama i vojnom agresijom.

Gospodine Srbi nisu deca da se plase mrkog pogleda nekog "tate", kako vi to samouobrazeno zamisljate.
Takve Srbi ne cene ni najmanje i iz dna duse ih i preziru i mrze.

тек успут's picture
тек успут 12:00 12.10.2017.

  • +5
Voting is closed.

"„Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”
----
Користећи се Скотовим речима, а уз малу замену и додатак, могао бих да кажем: „Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа САД у Србији могу бити подривени једном изјавом, или више њих”

Дакле, лицемерни скоте, пажљиво са речима јер могу да се врате као бумеранг.

Додај коментар