Дачић у влади Ане Брнабић види себе, Антића, Ђукић-Дејановић и Ружића, можда и Обрадовића

УВЕРЕН ДА ЈЕ ЗА СРБИЈУ НАЈВАЖНИЈЕ ДА САЧУВА СТАБИЛНОСТ ЈЕР ДОЛАЗЕ ВРЕМЕНА КОЈА НЕЋЕ БИТИ ЛАКА

* Изјавио да није разговарао са лидером Јединствене Србије Драганом Марковићем поводом његове најаве да посланици те партије неће гласати за владу на чијем челу ће бити Ана Брнабић, али нагласио да има још времена и да ће разговарати с Марковићем о томе

______________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да ће посланици те странке гласати за предлог нове Владе Србије који ће изнети мандатарка Ана Брнабић.

         Дачић је новинарима пре почетка седнице Главног одбора странке казао да је та одлука "једногласно" донета на седници Председништва.

         „За Србију је важно да се очува политичка стабилност јер времена која долазе нису лака. Важно је наставити реформе и наш пут ка ЕУ, очувати традиционално добре односе с Русијом, Кином и другим земљама и успоставити боље односе с најважнијим земљама Запада с којима немамо увек исте ставове о националним питањима важним за Србију“, казао је Дачић новинарима у седишту СПС-а у Београду.

         Дачић је казао да није разговарао са лидером Јединствене Србије Драганом Марковићем поводом његове најаве да посланици те партије неће гласати за владу на чијем челу ће бити Ана Брнабић. Дачић је рекао да има још времена и да ће разговарати с Марковићем о томе.

         Он је навео и да је СПС утврдио кадровске предлоге који се тичу министарстава у новој влади које би требало да воде социјалисти.

         „Реч је о Славици Ђукић-Дејановић, Александру Антићу, а наш предлог је и да Бранко Ружић води ресор државне управе и локалне самоуправе, а ја да будем први потпредседник владе и министар спољних послова“, казао је лидер социјалиста.

         По његовим речима, СПС је заинтересован и за министарство екологије, ако оно буде формирано у новој влади.

         „Приоритет владе у наредном периоду биће очување мира и стабилности у региону“, казао је Дачић, пожелевши пуно успеха мандатарки Ани Брнабић и да нова Влада Србије буде што пре формирана.

         Упитан да ли је Жарко Обрадовић кандидат СПС-а за министра екологије, Дачић је казао да није било разговора о тој теми унутар странке.

         Лидер социјалиста је навео и да није било дилеме око тога да ли ће СПС наставити коалициону сарадњу са Српском напредном странком, оценивши да је СПС донео исправну одлуку подршком Александру Вучићу на председничким изборима.

         „Из свега тога је произашао значајно виши ниво међусобне сарадње и поверења. За нас је најважнији наставак те сарадње“, казао је Дачић.

         Седница ГО СПС-а почела је нешто после 12 часова у седишту странке у Београду пошто је јутрос одржана седница председништва социјалиста.

(Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 20:54 18.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Obradovic,znao sam da je to americka podguzna muva.
U ovoj jadnoj Srbiji sve je moguce,zamo zarad malo vlasti svi su spremni
da izdaju sve sto im padne na pamet.

Zasto su politicari uvek isti na vlasti.!!!!!!!!!??????????????

https://www.YouTube.com/watch?v=n-8Xahq1AeE

Zare2's picture
Zare2 23:22 18.06.2017.

  • +9
Voting is closed.

Pogresno,Nije Bosko,nego Zarko Obradovic iz SPS...

Додај коментар