Амбасада САД: Тешко је схватити да нико од оптужених није осуђен на затворску казну

„СРПСКА ПОЛИЦИЈА СЕ УОЧИ НАПАДА ПОВУКЛА СА СВОЈИХ УОБИЧАЈЕНИХ ПУНКТОВА“
 

        АМЕРИЧКА амбасада у Београду изразила је данас чуђење што у судском процесу за паљење амбасаде САД у Београду, 2008. године, нико од оптужених није осуђен на затворску казну, саопштивши да подржава владавину права и тражи да правда буде задовољена у овом случају.

        „Тешко је схватити да је било потребно девет година да би се стигло до пресуде у случају који је повезан са имовинском штетом од скоро пола милиона долара и са смрћу једне особе, а да је коначни исход да ниједан од седморо оптужених, од којих је четворо у присуству правних заступника признало да су учествовали у озбиљном прекршају, није осуђен на затворску казну“, наводи се у саопштењу поводом данашње пресуде Вишег суда у Београду.

        У саопштењу се додаје да је „према међународном праву, земља домаћин одговорна да штити страна дипломатска представништва“ а да се „српска полиција повукла са својих уобичајених пунктова у близини Амбасаде САД, само неколико тренутака пре напада“.

        „Они који су одговорни за тај корак никада нису за то одговарали, и напомињемо да се још увек не поступа по случају који је Тужилаштво поднело против пет оптужених полицијских официра у мају“, додаје се у саопштењу.

        Бета 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари