НИКОЛИЋ: Спремни смо да са САНУ и СПЦ правимо национални програм

ЛИДЕР СНС ИМА ДВЕ ЖАРКЕ ЖЕЉЕ -

ДА СРБИЈА УЂЕ У ЕУ, АЛИ ЦЕЛОВИТА

  • Основни део програма СНС је жарка жеља да Србија буде у ЕУ и од тога СНС неће да одустане, а основна жеља је и да се очува интегритет и самосталност земље, да се очува њена целовитост, а да се народ који тренутно није под управом српске државе обезбеди потпуно баш као да је под управом српске државе, истакао Томислав Николић
  • Где је оно што је ДС наобећавао: бољи живот, запошљавање, чланство у ЕУ, мир и безбедност, очување Косова и Метохије у саставу Србије, привредни опоравак, инвестиције, спречавање мита и корпуције, криминала сваке врсте, запитао је Николић
  • У влади има оних који би да одмах предају Косово и Метохију, а и оних који би декларативно да ратују за КиМ док је ДС негде у средини

        НАПРЕДЊАЦИ су спремни да са САНУ и СПЦ прави будућу националну стратегију, изјавио је председник СНС Томислав Николић.

        Николић је констатовао да Србија од увођења вишестраначја уствари није ни имала такав програм, јер „вишестраначки систем подразумева да свако ко жели да победи на изборима изађе са својим програмом“. „Чак и промена Устава пре неколико година, која је тобож имала општу сагласност, обављена је тешко, иако је било јасно да Устав треба мењати“, указао Николић.

        Како, по његовом мишљењу, општи програм, односно стратегија, бар у питањима од виталног интереса, не постоји, изразио је спремност напредњака да учествују прављењу таквог програма.

ЗАКОВАНО КАО ЈЕДИНСТВЕНИ ПРОГРАМ

        „Ми смо спремни да учествујемо у нечему што би било, под окриљем, можда, ако не политичких странака, онда САНУ, СПЦ, оних који су задужени да подижу и морал и знање, да под тим окриљем нешто бар договоримо што би било заковано као јединствени програм којем тежи Србија“ рекао је Николић.

        Николић је нагласио и да су они у СНС заокружили све тачке програма који је Србији потребан, представили га јавности, а у њему су све тачке „које живот значе“, као економски оправак, Косово, сарадња са светом, безбедност за све грађане, смањење корпуције, мита и криминала у свим облицима, брига о селу и енергетском комплексу, привлачење инвестиција.

        „Основни део програма је жарка жеља да Србија буде у ЕУ и од тога СНС неће да одустане и основна жеља је да се испуни оно што би ваљда свака партија на власти у свакој држави тежила, а то је да се очува интегритет и самосталност земље, да се очува њена целовитост, а да се народ који тренутно није под управом српске државе обезбеди потпуно баш као да је под управом српске државе“, рекао је Николић.

ГДЕ ЈЕ БОЉИ ЖИВОТ КОЈИ ЈЕ ДС ОБЕЋАВАЛА

        Упитан да коментарише све мање разлике међу програмима странака у Србији, Николић је подсетио да је он још раније говорио да су програми свих странака слични и да није тешко написати добар програм, али да је разлика у томе што неке странке не освоје ни 50 гласова, док ће друге, како је казао, „освојити више од милион гласова, а програми су им веома слични“.

        „Имао сам обичај да кажем да су програми СНС и ДС слични, али никада не бих могао да кажем да су исти и да је сасвим свеједно за коју политичку странку се гласа“, рекао је Николић.

        Он је додао да када се чита или бар посматра за шта се залажу представници ДС, онда се види да они само јавно износе добре жеље, а да томе недостаје реализација.

        „Где су тај бољи живот, запошљавање, чланство у ЕУ, мир и безбедност, очување Косова и Метохије у саставу Србије, привредни опоравак, инвестиције, спречавање мита и корпуције, криминала сваке врсте“, запитао је Николић.

ВЛАДА БЕЗ ЈЕДИНСТВА

        У случају да је дошло до гласања о новој декларацији о Косову, Николић је рекао да би СНС можда први пут у историји странке коју он води гласала против владајуће већине иако су увек давали подршку кад је реч о питањима која се тичу Косова.
То што никада нисмо хтели да реметимо жељу да бар 200 посланика увек стане иза нечега чиме се означава да желимо да се боримо за Косово и Метохију изиграла је ова власт сада, тврди Николић.

        Лидер СНС је подсетио да је до сада пред скупштину по питању Косова влада увек излазила јединствено и да је тражила подршку од опозиције за мере које предлаже.

        „Први пут немате јединствену владу око тога. Има потпуно дисонантних тонова - од оних који би да одмах предају Косово и Метохију до оних који би декларативно да ратују за њега и у средини негде је ДС која мора да задовољи све интересе“ рекао је Николић.

        Он је додао да више нема поверења у људе из власти зато што су крили од очију не само шире јавности већ и својих колега из Народне скупштине какву декларацију спремају, каква су решења договорили, због чега би, како је поновио, СНС овог пута могла да ускрати подршку решењима везаним за Косово.

Србија пред низбрдицом без повратка

ВУЧИЋ: КОЛИКО КОШТАЈУ МОСТОВИ

КОД БЕШКЕ И ПРЕКО АДЕ?

  • Заменик председника СНС оценио да је невероватно да председник једне од владајућих партија оптужује министра у Влади у којој и он има министра да хоће да га убије и да та Влада и даље постоји

        БЕОГРАД,  (ФоНет) - Српска напредна странка (СНС) оценила је да је крајње време да Влада поднесе оставку, јер су избори једино решење да земља изађе из „катастрофалне економске и политичке ситуације“.

        Сваког дана задужења грађана Србије су све већа, животни стандард све нижи, перспективе је све мање, а ниво запослених је све нижи, рекао је заменик председника СНС Александар Вучић на конференцији за новинаре.

        Он је изразио бојазан да ће, ако се то не промени у најкраћем могућем року, Србија бити на низбрдици са које повратка нема.

        Вучић је оценио и да је „невероватно да председник једне од владајућих партија оптужује министра у Влади у којој и он има министра да хоће да га убије и да та Влада и даље постоји“, јер би елементарна ствар била да се после тога одрже избори.

        Вучић је рекао и да још нема „одговора на питање колико кошта мост код Бешке и колико ће да кошта са приступним саобраћајницама мост преко Аде“, наводећи да тај новац нису извукли „властодрши из својих џепова, већ то плаћају грађани“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари