НИКОЛИЋ: На леђима косовских Срба је одлука о судбини Србије

ЛИДЕР СНС ЗАТРАЖИО ОД ТАДИЋА ДА ОБЈАСНИ НАРОДУ ПРОМЕНУ ПОЛИТИКЕ ПРЕМА БАРИКАДАМА

  • Чини ми се да је председник Србије прихватио политику неких других опозиционих странака која значи апсолутну предају Косова у руке Албанаца, оценио Томислав Николић
  • Савет косовским Србима, нагласио је Николић, може давати само онај ко дели њихову судбину, због чега он не може да им каже „ни да гину, ни да живе тамо, ни да побегну и оставе све“
  • Он је поновио да се СНС - уколико би дошло до дилеме - опстанка Косова у Србији или услова да се Србија одрекне те покрајне ради чланства у ЕУ - не би залагао за такав улазак у ЕУ

        ПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке Томислав Николић затражио је од председника Србије Бориса Тадића да објасни грађанима шта га је навело да промени став о барикадама и да затражи од Срба да их уклоне

        „Он их је охрабривао, а чланови владе помагали у постављању барикада. Сада је променио став и мора да објасни грађанима шта је проузроковало такву одлуку. Да ли је постигнут неки позитиван споразум и да ли предузима одговорност, ако дође до тога да Албанци заокруже своју државу и преузму север Косова“, рекао је Николић новинарима у парламенту.

        „Све је сада на Борису Тадићу, а СНС и даље остаје уз Србе на Косову“, рекао је Николић и додао да ће СНС подржати одлуку Срба са севера.

        „Чини ми се да је председнк Србије прихватио политику неких других опозиционих странака која значи апсолутну предају Косова у руке Албанаца“, оценио је Николић.

        Лидер СНС је рекао да је на леђима косовских Срба одлука за судбину Србије, а да савет може да им да само онај ко дели њихову судбину, због чега, како је рекао, не може да им каже „ни да гину, ни да живе тамо, ни да побегну и оставе све“.

        На питање да ли позив Тадића да се уклоне барикаде има везе са одлуком о статусу канидата он је одговорио да не зна, зато што СНС нико о томе не обавештава.

        „Не знам колику је цену Тадић спреман да плати да преживи тај датум (9. децембар). Мислим да је он убеђен да су барикаде средство одбране Србије на КиМ, али сваки човек у политици има своје циљеве и додао да „ако га неко притиска (Тадића), нека распишу изборе, па ће СНС да му тај притисак скине“, рекао је Николић.

        Он је поновио да уколико би дошло до дилеме опстанка Косова у Србији или услова да се Србија одрекне те покрајне ради чланства у ЕУ, СНС се не би залагао за такав улазак у ЕУ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари