Јеремић: Да је Народна странка организатор протеста возача – не би то крила

ЂИЛАС: ВУЧИЋЕВ РЕЖИМ СВЕ ВИШЕ ПОКАЗУЈЕ НЕМОЋ И НЕРАЗУМЕВАЊЕ ГРАЂАНА

          ЛИДЕРИ опозиције Драган Ђилас, Вук Јеремић и Саша Јанковић демантовали су тврдње актуелне власти да су они организатори блокаде саобраћајница широм Србије због цене горива.

          Они су у интервјуу за издање сутрашње издање листа Данас казали да у потпуности схватају и подржавају захтеве демонстраната.

          Иницијатор формирања "Савеза за Србију" Драган Ђилас је оценио да "режим на челу са Александром Вучићем све више показује немоћ и неразумевање према грађанима"

          "Вучић и његови портпароли не разумеју шта значи грађански протест, јер никада у току бављења политиком нису били на тој страни", казао је Ђилас и додао да "ни на који начин није укључен у протесте возача, али да као грађанин разуме сваку врсту грађанског бунта против власти".

          Председник Народне странке Вук Јеремић је оценио да "председник Србије може да смањи акцизе на гориво, али неће".

          Према његовим речима, разлог за то је, "самозаљубљеност Вучића у фигуру свемоћног вође, коме нико не сме да приговара и од њега тражи да нешто уради, макар то било и потпуно разумљиво".

          Јеремић је казао да "Вучићев инат блокира путеве, а не опозиција", као и да "Народна странка није организовала протесте, а да јесте то не би крила".

          Лидер Покрета слободних грађана раније данас је казао да тај "Покрет није организатор протеста, али да их подржава јер разуме очајање грађана, које прелази партијске линије".

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари