Јанковић: Опозиција није организатор протеста возача, а не би био проблем ни да јесте

„ВЛАСТ СЕ ПЛАШИ СВАКОГ ПРОТЕСТА, НЕКА НАПРАВИ БАЛАНС ТАКО ШТО ЋЕ СМАЊИТИ АКЦИЗЕ“

          ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић казао је да опозиција није организовала протесте возача широм Србије због цене горива, али је додао да их у потпуности подржава.

          "Опозиција није организовала те протесте по мојим сазањима, али их ПСГ у потпуности подржава јер разуме очајање грађана, које прелази партијске линије", казао је Јанковић у емисији Пресинг на телевизији Н1.

          Он је додао да не разуме зашто би био проблем да опозиција и јесте организатор, јер протести изражавају права грађана на окупљање.

          Упитан да ли подржава протесте на аутопуту и заустављање међународног саобраћаја, Јанковић је казао да "он нема права да моралише" у ситуацији када људи не могу да "саставе крај са крајем и када је власт затворила сваку могућност да се путем институција разговара о било чему, па и о цени горива".

          Јанковић је казао да висину акциза одређује Влада Србије и да је то директна последица фискалне политике Владе, тако да је нетачно ако неко каже да та тема није политичка.

          Он је додао да очекује да ће Влада направити корекцију акциза.

          "Ово је ситуација у којој се власт плаши сваког протеста", казао је Јанковић и додао да у овом моменту нема баланса и да Влада треба да направи равнотежу тако што ће да смањи акцизе, а на другом месту ће да уштеди.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари