Хитно демонтирати све механизме аутономашког растакања Србије

Двери наставиле кампању За Српску Војводину

Аутономаши су сепаратисти, укинимо паразитске аутономије

 • Коме треба оваква аутономија, коме треба нова, жута администрација и бирократија у Новом Саду, нови, централистички Београд у Новом Саду, коме ће то у северној Србији донети добро
 • Иако је Војводство Српско српски историјски термин, дело и победа, овај појам је политички отет и злоупотребљен од аутономаша за стварање нових сепаратистичких циљева: нове нације и државе
 • Људска и мањинска права су неприкосновена, истакао је Обрадовић, али она не смеју да буду злоупотребљена нити смеју да пређу у диктатуру мањина, док је лојалност држави Србији обавезан услов за остваривање права свих грађана Србије – нагласио члан УО Двери Бошко Обрадовић

        ПОКРЕТ Двери – За живот Србије се залаже за целовит развој Србије, за суштинску децентрализацију државне управе, давање већих овлашћења локалним самоуправама, за снажну Србију уз јаке локалне општине, за деметрополизацију, за укидање паразитских аутономија и региона и јачање народних локалних самоуправа -  нагласио је Бошко Обрадовић, члан Управног одбора Двери, у Прес центру УНС-а у Београду, на конференцији за штампу Покрета под називом "Ко отцепљује српску Војводину".

        На конференцији је представљена кампања Двери За Српску Војводину, а о историјским коренима Војводине, представнике медија подсетио је Иван КОСТИЋ, повереник Двери за Врбас, истичући да је овај термин имао смисла у Аустроугарској а да су данашњи аутономаши прикривени сепаратисти.

        Он је такође истакао одлучност Срба са тих простора да се изборе против оваквих покушаја, охрабрени животима и делима свих сународника, али и оних коју су припадали другим народима, а који су вековима писали историју овог дела Србије.

 

ОД РАКОЦИЈА ДО „РОМАНТИЧНОГ НАСИЉА“

        Како је управо историјска компонента ове теме врло значајна, на њу се осврнуо Александар ВЕЉИЋ, председник Друштва за очување сећања на холокауст и аутор запажених студија о страдању српског и других народа од окупатора, који се љубазно одазвао позиву Двери. Вељић је указао на историјску ретроспективу злочина које су над Србима и другим немађарским народима починили мађарски шовинисти, а касније и фашисти, од Ракоција, преко Кошута, Хортија, до недавно срамно ослобођеног Кепира.

        Податке које је изнео, поткрепио је изворима из званичне литературе, упозоравајући на најновије случајеве позивања на стварање Велике Мађарске, као што то, између осталих, чини мађарски бенд „Романтично насиље“, о коме су ових дана писали и говорили медији.

 

ЗА ЦЕЛОВИТ РАЗВОЈ СРБИЈЕ

        Политички аспект кампање За Српску Војводину представио је Бошко Обрадовић, осврћући се на очигледне назнаке војвођанског сепаратизма којих смо свакодневно сведоци. Покрет Двери – За живот Србије се зато, нагласио је, залаже за целовит развој Србије, за суштинску децентрализацију државне управе, давање већих овлашћења локалним самоуправама, за снажну Србију уз јаке локалне општине, за деметрополизацију, за укидање паразитских аутономија и региона и јачање народних локалних самоуправа.

        Људска и мањинска права су неприкосновена, истакао је Обрадовић, али она не смеју да буду злоупотребљена нити смеју да пређу у диктатуру мањина, док је лојалност држави Србији обавезан услов за остваривање права свих грађана Србије.

 

Зашто кампања Двери у северној Србији: ЗА Српску Војводину

Отмимо аутономашима српску Војводину, не дајмо да праве нову нацију и државу!

 • Останемо оно што су били и сви наши преци - Срби

        Поводом пописа који је у току, на коме су аутономаши и сецесионисти покренули кампању да се грађани изјасне као Војвођани, Двери су широм северне Србије кренуле у кампању ОНИ, ТО СМО МИ, која истиче чија је Војводина и да Српска Војводина НИЈЕ НА РЕДУ, залажући се да останемо оно што су били и наши преци - Срби.

        Иако је Војводство Српско српски историјски термин, дело и победа, овај појам је политички отет и злоупотребљен од аутономаша за стварање нових сепаратистичких циљева: нове нације и државе. Зато смо кренули у кампању ЗА Српску Војводину, која јасно показује и доказује да су сви великани северног Српства били велики родољуби и борци за интегрално Српство.

        Аутономија је, дакле, имала смисла у Аустроугарској, док данашњи великоаутономаши су, у ствари, прикривени сепаратисти. Понављамо питање које смо поставили још пре неколико месеци: КОМЕ ТРЕБА ОВАКВА АУТОНОМИЈА, коме треба нова, жута администрација и бирократија у Новом Саду, нови, централистички Београд у Новом Саду, коме ће то у северној Србији донети добро?

 

ФАКТИ преносе комплетан политички став Двери о северној Србији: „Сепаратизам у Војводини постоји

Хитно демонтирати све механизме аутономашког растакања Србије

 • Двери су најодлучније против даљег комадања и дробљења српске територије - било унутрашњим деловањем, сепаратизмом или тзв. регионализацијом, било спољашњим притисцима а под изговорима „угрожених мањинских права“

        МИ смо за развлашћивање аутономашке бирократије и за демонтажу свих оних механизама којима се наставља растакање Србије кроз подстицање сепаратизма у Војводини.

        Дугорочно, Покрет Двери за живот Србије се залаже за реорганизацију државе Србије тако да постоји што мањи број посредника између буџета и крајњих корисника. Дакле, ми се залажемо за Србију која ће бити јефтина и ефикасна држава.

        У Српску Војводину су уложени векови националног потенцијала: демографског, економског, културног, политичког и сваког другог. Данас када смо сведоци да постоје политичке снаге које присвајају и злоупотребљавају наслеђа северне Србије, јавља се велика потреба да се ствари назову правим именом и да се не дозволи даља манипулација. Такође, ми јасно знамо да иза манипулације наслеђем Војводине стоји план за политичко издвајање северне српске покрајине из окриља српског интереса.

        Сепаратизам у Војводини постоји. Ово сматрамо због фактичког стања:

 • Усвојена су обележја Војводине која не осликавају српско наслеђе;
 • Шаљу се експлицитне поруке да је Војводина потенцијални проблем (немачки амбасадор Цобел);
 • Усвојен је статут АП Војводине који је покрајини дао одређена државна својства;
 • Успостављена је Војвођанска академија наука и уметности која је много активнија од маргинализоване Матице Српске;
 • Направљена је парабанкарска организација „Развојна банка Војводине“;
 • На РТВ Војводина су доведени главни уредници и запослени са Б92, а који имају двадесетогодишњи стаж антисрпског деловања;
 • АП Војводина је уведена у процес сукцесије СФРЈ, чиме све више добија међународни легитимитет;
 • Отворена је канцеларија Војводине у Бриселу.

        Једино шта у овом тренутку недостаје војвођанској бирократији јесу Војвођани и управо зато се сада и ушло у завршну фазу плана да се један део Срба социјалним инжењерингом преведе у ту вештачку нацију.

        Када говоримо о сепаратизму у Војводини ми смо пре свега одговорни, јер не треба бити много паметан, нити политички поткован да би се закључило како се претходне две деценије на штету Срба одвијао распад СФРЈ, СРЈ, СЦГ и да се тај процес сада наставља и у Србији.

 

ВОЈВОДИНА НЕЋЕ БИТИ НА РЕДУ

        Без обзира на уставна решења и међународне споразуме пред нашим очима нестала је Република Српска Крајина, Републици Српској се константно умањују надлежности, Црна Гора је постала независна и политички веома удаљена од Србије, а Косово и Метохија је стављено под страни протекторат. Паралелно са овиме, деценијама је народ у Србији припреман да је наредна на реду Војводина!

        Двери се залажу за целовиту Србију и трудићемо се да, уважавајући све специфичности које у Србији постоје, успоставимо једну стабилну, јефтину и ефикасну државу. Покрет Двери - ЗА живот Србије залаже се за ЦЕЛОВИТИ РАЗВОЈ СРБИЈЕ, кроз суштинску децентрализацију државне управе, давање већих овлашћења локалним самоуправама и снажне инвестиционе подухвате ради унапређења квалитета живота у свим крајевима Србије.

        Представљајући НОВИ НАРОДНИ ДОГОВОР широм Србије, Двери су од грађана добиле јасне захтеве. Грађани желе да се коначно успостави ред и поредак, да се држава организује тако да сви грађани имају једнаке шансе, да свака породица буде у прилици да обезбеди дом, храну, грејање, здравствену заштиту, образовни систем, медијску подршку, да се хирушки одстрани корупција и непотизам, да не срљамо у међународне интеграције које нам нису у интересу и  да нипошто не желе штетна тзв. покрајинска и тзв. регионална бирократска рекетирања и административна паразитирања на народној грбачи.

        Наш став је да су градови, општине и села способна да без посредника управљају својим буџетом и надлежностима.

        Покрет Двери за живот Србије овим се само наставља на политичка начела изложена у Новом народном договору, у коме смо јасно рекли да смо против даљег комадања и дробљења српске територије било унутрашњим деловањем, сепаратизмом или тзв. регионализацијом, било спољашњим притисцима а под изговорима „угрожених мањинских права“.

 

ЗА ЈЕДНУ И СНАЖНУ СРБИЈУ

        Залажемо се за једну, снажну Србију уз јаке локалне општине, које би добиле већи удео у располагању својим ресурсима и приходима. Залажемо се за деметрополизацију (заустављање непланског раста Београда, Новог Сада, Приштине, Крагујевца и Ниша, и престанак пражњења унутрашњости Србије), за укидање паразитских аутономија и региона, и за јачање народних локалних самоуправа.

        Бићемо гарант свих мањинских права на очување идентитета, посебно ћемо одати почаст свим оним представницима других вера и нација који су били спремни да жртвују своје животе за одбрану Србије, али нећемо дозволити разбијање државе и да српске заједнице у окружењу имају мања верска, национална и грађанска права него мањине у Србији.

        Поштовање људских  и мањинских права не сме да пређе у диктатуру мањина, нити може бити повод за сепаратистичке циљеве.

        Србија је мултинационална, мултикултурна и мултиконфесионална држава од Немањића до данас, и то тако треба и да остане, уз подсећање да је лојалност држави Србији обавезан услов за остваривање права свих грађана Србије.

        У Београду, 12. октобра 2011.

Управни одбор Двери

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари