ГО ДСС: Гондола на Калемегдану је пројекат за пљачку

ТРЕБА ДА КОШТА 15 МИЛИОНА ЕВРА, А ДЕВЕТ ПУТА ДУЖА ЗЛАТИБОРСКА ГОНДОЛА - САМО 13 МИЛИОНА

        АКТУЕЛНА власт у Београду, коалиције окупљене око Српске напредне странке инсистира на изградњи гондоле између Калемегдана и Ушћа, сада и предлогом плана детаљне регулације.

        Демократска странка Србије упозорава да ће ова гондола нарушити изглед Калемегдана, јер ће на историјско наслеђе тог простора бити постављени високи метални стубови и жичара са низом од преко тридесет пластичних кабина.

        Гондола је још једна прилика да се украде новац пореских обвезника. СНС је за гондолу наменио 15 милиона евра из републичког и градског буџета. Поређења ради, за гондолу на Златибору која је дужине 9 километара (девет пута дужа) и има 55 кабина, издвојено је 13 милиона евра. Калемегданска гондола не би смела да кошта више од 2 милиона евра.

        ДСС пита коме иде разлика од 13 милиона евра?

        Предлажемо да се у Београду коначно стане на пут новобогаташком укусу и да се уместо гондоле између Ушћа и Калемегдана изгради пешачко-бициклистички мост, који би се уклопио у постојећу амбијенталну целину. Тако би се успоставио својеврсни Београдски коридор културе имајући у виду музеје са обе стране реке, као и идеју ДСС да се на Ушћу направи зграда Београдске опере.

         (саопштење Градског одбора Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари