ДОДИК: Неко мора да пита ЕУ зашто нас Србе прави лудим!

ПРЕДСЕДНИК РС ОЧИТА ЛЕКЦИЈУ ТАДИЋУ

И КАД МУ ТО, МОЖДА, НИЈЕ НАМЕРА

  • „Неко мора да седне и види шта је то са ЕУ. Ако се сами распадају, валута и привреда им пропадају, зашто нам и даље причају о прикључењима и праве нас лудима. Хајде да сачекамо да се та Европа редефинише, да видимо шта је од ње остало, па да оциjенимо где ми можемо да се „уденемо“. Имамо, ваљда, и других ресурса, осим европских“, упозорио Милорад Додик
  • Ако је главни дипломата ове Европе ратни хушкач Јелко Кацин, онда ја одбијам такву дипломатију и такву Европу... Лично сам му забранио и да улази у Републику Српску, открио је Додик
  • Председник РС није Тадићевој и Јеремићевој Србији оспорио право да граде односе са Турском онако како желе, али их је упозорио да мора да буде јасно свима, па и Србији, да то неће бити „отворен прозор“ за деловање у Републици Српској, јер „Турска у БиХ злоупотребљава своју позицију и искључиво брани интересе Бошњака“
  • Осврћући се на позив Мустафе Церића, рекао је: „Ја у исламске земље немам намеру ни да идем. Тако да ме неће оштетити. А и у ту последњу, звану Федерација, идем само кад морам. А не морам ни оволико. Ионако је то за мене само губљење времена“
  • ФАКТИ: Дакле: ево понечег од онога што Милорад Додик и сме и хоће, а Борис Тадић и не сме и неће! А не ради се о разликама у гледању на отапање ледника на Гренланду. Зашто је Додик, како време пролази, све већи, а Тадић све мањи? Поред осталог, зато што је Додик СРПСКИ, а Тадић ПРОСРПСКИ председник и што Милорад „обљетнице“ нема ни у подсвести ни на језику. Додик је, иначе, отворио и једно велико и једно мало питање. ВЕЛИКО је: ко ће сазвати Србе од утицаја и памети и отворити питање ЕУ? Тадић и неће и не сме, а ако то уради Додик, подићи ће се антисрпски цунами можда и већи од оног кад је Слободан Милошевић отворио проблем статуса покрајина. А МАЛО питање је: у име чега он сам даље шлепује „Нејаког ЕУроша“ са Дедиња и - подршком „брату Борису“ - у најмању руку збуњује Србију?

        Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да се дигнитет српске политике донекле изгубио у сталном испуњавању захтева Европе. Учинио је то дозирано - да видљиво не поруши европску кулу од карата свог „брата Бориса“Тадића, али је и њему и осталим бриселским „слепим белим црвима“ у Београду на неувијен начин поручио:

        „Неко мора да седне и види шта је то са ЕУ. Ако се сами распадају, валута и привреда им пропадају, зашто нам и даље причају о прикључењима и праве нас лудима. Хајде да сачекамо да се та Европа редефинише, да видимо шта је од ње остало, па да оциенимо где ми можемо да се „уденемо“. Имамо, ваљда, и других ресурса, осим европских“, рекао је Додик .

        Овим им је - поред свега осталог - ставио до знања - да својим плашљивим пузањем пред ЕУ наносе штету целом српском простору, укључујући РС, и да је „12 и пет“ да престану са досадашњим кревељењем и обмањивањем нације.

Српски председник

        У наставку разговора за Вечерње новости, Додик је нагласио да је Русија партнер Српске и да јој је куповином рафинерије нафте помогла да опстане, баш као и Србија инвестицијом у „Телеком“, те да је Израел земља која показује интерес за Српску.

        „То је оно што се нама нуди, то прихватамо као партнерство. Оне који су негативно усмерени не вреди мењати. Можда ће се тек после смене генерација нешто променити. Јер, ако је главни дипломата ове Европе ратни хушкач Јелко Кацин, онда ја одбијам такву дипломатију и такву Европу... Лично сам му забранио и да улази у Републику Српску“, навео је Додик.

        Он је оценио да турске намере на овим просторима нису ни наивне ни добронамерне, те да Турска отворено показује намеру за доминацијом, а верску заједницу користи као важан фактор уређивања односа у региону.

        „Њихова стварна жеља је да овде граде неоосманизам. Опет продају приче како је овде 500 година владао мир, док су они уништавали наше национално биће. Турска је у то време извршила геноцид над Србима, у правом смислу те речи. То треба отворено рећи. И никада за то није одговарала. Срби морају да се уједине да се тај период расветли пред међународном заједницом“, поручио је Додик.

        Додик није Тадићевој и Јеремићевој Србији оспорио право да граде своје односе са Турском онако како желе, али их је упозорио да мора да буде јасно свима, па и Србији, да то неће бити „отворен прозор“ за деловање у Републици Српској, јер „Турска у БиХ злоупотребљава своју позицију и искључиво брани интересе Бошњака“.

        Демонстрирајући сваком речју да је постао истински српски лидер какав Тадић никада неће бити, јер нема петље да буде српски државник на челу Србије, Додик се у истом тону осврнуо и на недавни позив поглавара Исламске верске заједнице у БиХ, реиса-л-улема Мустафе Церића, исламским земљама да забране му улазак на своју територију. При том је рекао дословно:

        „Ја у исламске земље немам намеру ни да идем. Тако да ме неће оштетити. А и у ту последњу, звану Федерација, идем само кад морам. А не морам ни оволико. Ионако је то за мене само губљење времена“, закључио је Додик.


Слични садржаји

Коментари