Учесници протеста „Један од пет милиона“ би да се прогласе за парламент Србије

ОПЕТ УЗАЛУДНО ПОЗИВАЛИ НОВИНАРЕ РТС ДА ИМ СЕ ПРИДРУЖЕ     

Тамара Миленковић Керковић

* Професорка Универзитета у Нишу Тамара МИЛЕНКОВИЋ КЕРКОВИЋ: Ако власт распише нелегитимне изборе, позивам све жене да уђемо у институције и кажемо властима 'доста је било'

* ФАКТИ: Американци су – у књизи издатој у режији њихове војне структуре која се бави специјалним операцијама – признали да је Пети октобар у Србији био обојена револуција у њиховој режији. И, сад би професорка из Ниша – а Ниш је био једно од главних упоришта те револуције (специјалне операције) – да опет поведе Србију истим путем. Нека покуша да за собом поведе све жене свог Ниша. Биће јој све јасно. Ипак она није Браниславу Лечићу ни до колена...

_______________________________________________________________________

         „ТРГОВИ су данас парламент, на њима морамо бити да би ова нелегитимна власт испунила захтеве за расписивање фер избора", поручено је данас са тридесет првог протеста "Један од пет милиона".

         Професорка Универзитета у Нишу Тамара Миленковић Керковић казала је да властима неће проћи уколико мисле да распишу изборе као у Лучанима где се гласало "џиповима и притиском на грађане".

         "Ако власт распише нелегитимне изборе, позивам све жене да уђемо у институције и кажемо властима 'доста је било'" - рекла је она и додала "ако не буде фер избора, неће их ни бити".

         Она је навела да присуствујемо „скакавцима који долазе са плагираним радовима и купљеним дипломама“ због којих „деца беже из Србије“ и поручила „не дамо им децу, нека они иду“.

         Према њеним речима, „слободарски Ниш“ данас личи на "проклету касабу пуну рупа, оковану у лудачку кошуљу партократије".

         „Отели су аеродром, аутомобили лете у ваздух, горе хотели“, рекла је она.

         Један од организатора протеста, Срђан Марковић, поручио је да се мора наставити са бојкотом парламента. Према његовим речима, ко то прекрши "биће саучесник Маријана Ристичевића, Александра Мартиновића, Ане Брнабић и Александра Вучића".

         "Желимо слободну Србију, слободне изборе и слободне медије", рекао је он.

         Одборник Скупштине Стари Град, Урош Марковић, којег су "Радио телевизија Србије и Пинк цензурисали током давања изјаве на базену „Милан Гале Мушкатировић“ рекао је да данас Београђани „живе као таоци у 'посељаченом дизниленду' Горана Весића".

         „Нећу дозволити да узму базен 'Милан Гале Мушкатировић' јер они желе да га дају 'најнапреднијим ботовима' и својим пријатељима", рекао је он.

         Након уводних обраћања, грађани су кренули у протестну шетњу до полицијске управе "29. новембра" како би "подсетили полицију да је ту да штити закон, а не појединце из власти".

         На челу колоне развијен је транспарент на којем пише "Против изборне крађе".

         Скуп овога пута није почео код Теразијске чесме, како је обичај, већ педесетак метара даље на раскрсници где су се са камиона обраћали говорници.

         Како је један од организатора објаснио, то је учињено на молбу сниматеља.

         Протестна шетња „Један од пет милиона“ зауставила се накратко испред зграде РТС-а, а окупљени су позвали новинаре те медијске куће да се прикључе протесту уз оцену да "својом ћутњом постају саучесници овог режима".

         "Од две године власти Ане Брнабић, код вас се није могла чути ни реч критике на њену владу коју су обележили само лаж, насиље и корупција", казао је Марковић.

         Са звучника који се налази на камиону том приликом је пуштен говор Ане Брнбић у којем она своје критичаре назива "лажном елитом".

         (Бета)    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари