Нова протестна литија српске Будве, добро је што Аџић провоцира

МОЛИТВЕНИ ХОД ОД ЦРКВЕ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У СТАРОМ ГРАДУ ДО ЦРКВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ И НАЗАД

* Монтенегрински добошар и јуришник Новак АЏИЋ: „Српска црква је одлучила да сад молебане и литије спроводи два пута недјељно. То је њихово легитимно право. Док год су мирни протести, у складу с уставом и законом, ја имам разумијевања за то, иако то не подржавам. Мислим да ће морати добро да се набилдују, јер ће то дуго трајати. А добро је перманентно шетати и за шећераше, дијабетичаре, и у кардио-васкуларном смислу

* ФАКТИ: Добро је што Аџић и њему слични боду и провоцирају. Да Срби Црне Горе схвате оно што је већ схватио светски познати руски писац Захар ПРИЛЕПИН: да он и руски аџићи припадају различитим нацијама унутар формално исте. А да је од неких `аџића` толико далеко као да припадају и различитим расама

_______________________________________________________________________

        ЕПИСКОПСКИ савет СПЦ у Црној Гори објавио је да ће протестни молебани и литије бити четвртком и недељом. Српска Будва је, међутим, одступила од тог редоследа.

        Више хиљада православних Будвана присуствовало је у цркви Свете Тројице у Старом граду молебану Пресветој Богородици и литији до цркве Свете Петке и назад.

        Било је то ново  и одлучно „не“ озакоњењу пљачке и отимачине црквене имовине у виду владиног дискриминаторског Закона о слободи вероисповести.

        Молебан је служило и литију предводило свештенство Будванског архијерејског протопрезвитеријата.

         Поново је у првим редовима био градоначелник Будве Марко Бато Царевић са сарадницима.

        Власт ипак још не попушта и држи се изазивачки и надмено.

        Један од монтенегринскиих добошара и јуришника - Новак Аџић – је за то типичан пример.

        А рекао је у једној тв-емисији РТЦГ:

         „Српска црква је одлучила да сад молебане и литије спроводи два пута недјељно. То је њихово легитимно право. Док год су мирни протести, у складу с уставом и законом, ја имам разумијевања за то, иако то не подржавам. Мислим да ће морати добро да се набилдују, јер ће то дуго трајати. То је здраво и у кардио-васкуларном смислу, јер то може, у погледу примјене закона да траје годину-годину и кусур, и то је добро за здравље свих који у томе учествују, и ја то поштујем, иако се не слажем са тим“.

        Да би био јаснији, наставио је: „Добро је и за шећераше, дијабетичаре, а добро је у кардио-васкуларном смислу шетати перманентно… Дуго ће то трајати“.

        Ово је, најблаже речено, монтенегрински цинично. Само добро је што Аџић и њему слични провоцирају и иритирају.

        Да би свима све и даље било јасно.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари