Франциско зихерашки позвао да се вакцине обезбеде и «сиромашнима у свету»

УСКРШЊОЈ МИСИ КОЈУ ЈЕ СЛУЖИО У ВАТИКАНУ ПРИСУСТВОВАЛО САМО 200 ЉУДИ

* Скандалозним у време пандемије назвао ратове и повећање војних расхода

         * ФАКТИ: Како је добар овај поглавар католика! Америка објавила да ником неће дати вакцине док не буду вакцинисани грађани САД – а храбри и праведни пада ни да је помене! Али, где да се он замери Џоу Бајдену и онима који стоје иза њега, а ништа им у Америци није било свету док су скембавали Доналда Трампа! Велика Британија и Немачка најавиле повећање војних расхода – а Франциско се и тим поводом обраћа целом свету! Како је велики и принципијелан овај језуита!

       ПАПА Франциско је позвао у својој ускршњој поруци земље да убрзају дистрибуцију вакцина против вируса корона, посебно сиромашнима у свету, а оружане сукобе и потрошњу на војску током пандемије назвао скандалозном.

       Због корона вируса другу годину заредом ускршњој папиној служби у Ваитикану присуствовао је мали број људи окупљаних у секундарном олтару базилике светог Петра, уместо у цркви или на тргу, пренео је Ројтерс.

       Након што је одржао мису, папа је прочитао своју поруку Urbi et orbi (Граду и свету), у којој традиционално даје осврт на светске проблеме и апелује на мир.

       «Пандемија се и даље шири, док друштвена и економска криза остаје озбиљна, посебно за сиромашне. Па ипак, и то је скандалозно, оружани сукоби нису завршени и војни арсенали се јачају “, рекао је папа.

       Само 200 људи је због рестриктивних мера против ковид-19 могло да присуствује миси.

       Ускршња миса се пре пандемије одржавала на Тргу Светог Петра, пред десетинама хиљада ходочасника.

       Папа је, иначе, тражио од Бога да утеши болесне, оне који су изгубили вољену особу и незапослене, позивајући власти да дају породицама којима је помоћ најпотребнија пристојна средства за живот.

       Похвалио је медицинске раднике, саосећао са младима који нису могли да похађају школу и рекао да су сви позвани да се боре против пандемије.

       «У свету је још увек превише ратова и превише насиља! Нека нам Господ, који је наш мир, помогне да превазиђемо начин размишљања о рату."

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари