Дође Тадић дотле да га Чеда Јовановић проглашава за главног кривца за стање у Србији

ПОЗВАО ГА И ДА ОБЈАСНИ СВОЈУ УЛОГУ У НАСТАНКУ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

* Оптужио га за продају НИС-а, погубну спољну политику и Европа и Косово и стављање у прашњави угао историје Зорана Ђинђића...

* ФАКТИ: Ево, опет он и ЛДП као да полажу неко право на Зорана Ђинђића. Да разврставају и пресуђују поводом Ђинђића. А сва Ђинђићева политика током последње године његовог живота, посебно поводом КиМ, Републике Српске и суверенитета Србије, потпуно је супротна свему што Јовановић и његова партија промовишу и чине свих протеклих година...

_____________________________________________________________________

        ЛИБЕРАЛНО демократска партија (ЛДП) позвала је данас бившег председника Србије Бориса Тадића да "преузме одговорност за то што је у време своја два мандата цело друштво постепено гурао у амбис кроз погрешну политику изједначавања четника и партизана, погубну спољну политику "и Европа и Косово" и стављање у прашњави угао историје Зорана Ђинђића", што је све водило до стања у коме се Србија данас налази.

        У саопштењу ЛДП се наводи и да је "Борис Тадић имао своју улогу у стварању Српске напредне странке, што се описује и у депешама Викиликса", као и да је "из данашње перспективе, он кључна фигура у новијој политичкој историји, која је одговорна за све што нам се данас догађа".  

        "Нису краве које је мазио и са којима се сликао довеле до његовог пада. Већи је проблем била политика коју је спроводио и чије грешке понавља и актуелна власт. И њима покушавамо да помогнемо, баш као и њему, зато што је то у интересу целог друштва. И није тачно да је Борис Тадић политичка прошлост. Он и даље има шансу да детаљније објасни сопствену улогу у стварању СНС, да објасни које су политичке разлике, јер их не видимо најбоље", наводи се у саопштењу ЛДП.

        У саопштењу ЛДП наводи и да бивши председник Србије грађанима треба да објасни "штетне приватизације, као што је НИС, коју је лично потписао, историјско помирење са Социјалистичком партијом Србије и њихово враћање на политичку сцену, као и зашто није отворио питања о злочинима у Босни или на Косову".

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари