Направљена камера која може да прати кретање човека са друге стране зида

ТАЈНА ЈЕ У КОРИШЋЕЊУ РАДИО-ТАЛАСА И ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ - УСКОРО И 3D ВЕРЗИЈА

  • Нова технологија ће наводно бити у стању да ускоро прати чак и дрхтање руку, а моћи ће да се користи не само у полицијским и шпијунским акцијама, него и у медицини и другим областима

        АМЕРИЧКИ стручњаци направили су камеру са вештачком интелигенцијом која је у стању да прати човекове покрете - кроз зидове!

        То је пошло за руком стручњацима чувеног Масачусетског технолошког института, а сва тајна је - у софтверу.

        Створили су технологију која користи специјални бежични радио-уређај и вештачку интелигенцију.

        У тестирања су били укључени и добровољци.

        Помоћу обичне камере су прво снимане стандарде људске кретње и поступци, укључујући ходање, говор, седење и отварање - затварање врата. Потом је све то било у виду раиоталаса „убачено“ у вештачку интелигенцију.

        Захваљујући томе је камера у стању да кроз зид „види“ позу и(ли) покрете човека са друге стране. Користећи само радиоталасе... Јер, вештачка интелигенција их онлајн претвара у „карту тела“ са друге стране зида.

        У форми разнобојних фигура које имитирају људе.

        Пројекат је добио ознаку RF-Rose, а његови творци се надају да ће успети да ускоро направе и 3D верзију људског скелета, што ће омогућити да се кроз зид прате „мањи покрети“. Чак и дрхтање руку.

        Нова технологија ће моћи да се користи у полицијским и шпијунским акцијама, али и у медицини и другим областима.

        Њени креатори указују да ће бити добродошла у болницама за дистанционо (преко монитора) праћење стања пацијената са Паркинсоновом болешћу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари