Амерички научници тврде да су се људи на Земљи појавили - случајно

НАГЛАШАВАЈУ ДА ТО НИЈЕ ИМАЛО ВЕЗЕ СА ПРОМЕНОМ КЛИМЕ НА ИСТОКУ АФРИКЕ

Ендрју Бар

        ГРУПА научника са америчког универзитета „Вашингтон“ оспорила је досадашњу доминантну тезу да се Хомо сапиенс појавио на Земљи уследе климатских промена.

        Група је радила под руководством Ендрјуа Бара, а објавила је да је појава човека била случајност, односно - да се то догодило „без видљивих разлога“.

        Према важећој теорији, људи су се појавили пре 2-3 милиона година у Африци, када и многе живе врсте, а као разлог се наводи нагло захлађење које је довело до претварања Источне Африке, која је дотад била под шумама, у савану. Та промена је наводно присилила примате да почну да ходају усправно.

        Бара и његове колеге - након вишегодишњих истраживања - тврде да је у прошлости до афричког наглог повећања броја живих врста дошло такође случајно.

        Ако се ово потврди, научници ће морати да одговоре на питање: због чега се човек појавио на земљи неколико десетина милиона година после примата.

        Спорења око порекла човека додатно су се појачала након што су аустралијски археолози утврдили да су људи почели да насељавају тај континент пре око 65.000 година.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари